Greg25 napisał(a):

|
Niedawno Smuda wypowiadał się w TSW nt Sadloka, że to bardzo dobry zawodnik, tylko trzeba go dobrze przygotować do sezonu, efekty widzimy dzisiaj, Maciek naprawdę daje radę...z innej beczki, u Guli żaden zawodnik nie zrobił postępów w grze, mało tego ja miałem wrażenie, że oni nie wiedzieli co mają konkretnie grać, nie było schematów, nie było żadnej wizji! Tu nie chodzi o to, czy graliśmy młodzieżowcami, czy nie, bo nawet juniorzy przy ściśle określonym planie na grę i rozwój drużyny powinni zacząć grać lepiej, tego niestety nie było.
|
Wypuść Serka, Szota, Plewke, Piotrusia i Młynka, a zobaczysz to samo co u Guli. Dzieci we mgle, które nadają się najwyżej na pierwszą ligę, a nie ESA. Zresztą fakt, że z pierwszoligowcami w PP ta drużyna nagle doznawała olśnienia i zaczynała grać w miarę przyzwoicie, pokazując że coś jednak trenują jest najlepszym dowodem, że problemem była przede wszystkim jakość kadry.
Przez pół roku czytałem tutaj, że po zwolnieniu Guli zmienimy się czarodziejsko w pier*olony Real Madryt. Zmienił się Gula. Olaliśmy PJS. Skompromitowaliśmy się w PP. Nadmuchaliśmy budżet płacowy jak balon zatrudniając zawodników do walki o utrzymanie i...na razie robimy średnią 1.0/mecz. Wiesz kto taką miał? Tak, Gula. Grając gówniarzerią. Przechodząc kolejne rundy w PP. Klepiąc punkty w PJS. Wygrywając derby. Po drodze promując zawodników, których sprzedano za ponad 4mln euro. Coś tutaj mocno nie pykło i nie ma wątpliwości, że trzeba było działać już na jesieni. Tylko tłumaczenie wszystkiego przez powtarzanie Gula, Gula, Gula to robienie k*rwy z logiki i zaklinanie rzeczywistości.