Wyświetl pojedynczy post
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2022, 21:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zagłębie ma przed sobą 3 mecze, w których stać ich na spokojnie na zrobienie 4 może 6 pkt.
Śląsk przy złym dla nich scenariuszu powinien do końca zdobyć 5 pkt, a może dadzą radę i z 7-9 pkt.
Stal ma najgorszą formę i terminarz ale to jest e-klapa. Zaraz się zacznie odpuszczanie meczów, granie o nic. Oni mają duża przewagę nad nami. Zdobędą 4 pkt i leżymy... Pytanie czy uda im się coś wygrać do końca, a może i dwa razy wygrają?
Na Jagę już raczej nie ma co patrzeć, mają na tyle dużo pkt i takich rywali, że spokojnie zaskoczą w 1 meczu plus remis i raczej mają utrzymanie.

Także szybko może się okazać, ze my do utrzymania potrzebujemy 3 zwycięstw w 5 meczach. Czy to jest realne na dzień dzisiejszy? Nie. To już jest bardziej w formie cudu myślenie.
Hm, z jednej strony dajesz Zagłębiu 6 pkt w najbliższych 3 meczach (gdzie zdobyli 3 pkt w ostatnich 4 i to po absurdalnym meczu ze Stalą gdzie nie istnieli), Stali 4 pkt w ostatnich 5 gdzie zdobyli 2 pkt o 8 ostatnich meczach ( a grają z Lechem, Legią, Lechią, Śląskiem i Płockiem), a u nas 9 pkt do końca jest nierealne? To raczej dla tych zespołów jest to cudu myślenie.

Nie żebym był hurraoptymistą, ale prędzej nam można przewidywać większe zdobycze punktowe, niż Zagłębiu niż Stali. Punktujemy praktycznie w każdym spotkaniu, do tego u siebie gramy naprawdę dobrze. Ostatnio 4-1 z górnikiem, pechowy remis z Piastem i ukradziona wygrana z Lechem. Wiem, że za wrażenia artystyczne punktów nie dają, ale przewidywanie, że Zagłębie czy Stal zdobędą nie wiadomo ile punktów a my nic, jest według mnie absurdalne. Oni nie dają żadnych podstaw na dobre wyniki, my tak. Mamy dobry terminarz, oni bardzo zły. My gramy dobrze, oni naprawdę źle. To tylko piłka, w każdą stronę może to pójść, ale ja więcej szans widzę u nas. A przypisywanie Zagłębiu punktów w meczach z Górnikiem czy Radomiakiem, gdzie dopiero dostali 0-4 z Wartą u siebie, czy porażka z grającą totalne nic Cracovią to też spore nadużycie. A przypominam, że nawet jak coś zapunktują, to ostatnie dwa mecze mają Raków i Lecha.
Ostatnio edytowane przez Bielau : 18.04.2022 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując