Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2022, 19:08
ciacho napisał(a):
O czym ty piszesz? Ty to wymyślasz na poczekaniu czy w oparciu o co to piszesz? Pokaż mi jedną sytuację gdzie Kieszeń wykopał piłkę w aut. Ty chyba meczów nie ogladasz. Przecież jest zupełnie odwrotnie. To Biegański nie potrafi dalekiej piłki wyprowadzić. Co rusz mu się zdarza wywalić ja na aut.
To sobie oglądnij od nowa, bo może wyszedłeś wtedy do kibla.

Biegański rozpoczęcie gry z nogi czy z ręki ma dużo precyzyjniejsze i szybsze, widać lepszą technikę użytkową na 1 rzut oka, szybsze myślenie i spokój z piłką przy nodze, Kieszek przyjmuje powolutku i zanim się zbierze do odegrania to często już go napastnik mocno pressuje. Obóz sobie odpal i babola jakiego Kieszek tam odwalił jeśli zamierzasz dalej udawać, że nie wiesz o czym piszę.

Ostatni mecz z resztą też, bo chyba sam oglądałeś inny, skoro wybić w aut nie uświadczyłeś. Jedno było praktycznie w bok w miejsce, z którego potrafią padać bramki przy dobrych wyrzutach, a czasu miał ile tylko chciał.

Idę o każdy zakład, że w przypadku porównania podania piłki do bramkarza - Biegański wyprowadza piłkę conajmniej 30% szybciej od Kieszka, który po złym przyjęciu musi sobie z reguły piłkę poprawiać i ustawiać, a potem wybijać pod presją nawet gdy ma bardzo dużo czasu. Przy Mikołaju wygląda to po prostu lekko nieporadnie. Ten zarzut nie jest jakiś mega ważny, zawsze uważałem, że wyprowadzanie piłki przez bramkarzy często jest przeceniane - ważniejsze jest bronienie. Co nie zmienia faktu, że Kieszek ewidentnie ustępuje Biegańskiemu w tej materii.

Co do porównań. Uważam, że przez 99% czasu Kieszek jest pewniejszym bramkarzem niż Biegański. Szczególnie przy górnych piłkach i wszelkiego rodzaju dośrodkowaniach. Na linii są porównywalni z lekkim wskazaniem chyba na Kieszka. Mikołaj lepiej wyprowadza piłkę i gra 1/1 na przedpolu przy dolnych piłkach - lepiej przewiduje, ten ostatni faul to był chyba jego pierwszy taki błąd, a w podobny spósob nas wiele razy ratował.

Mnie martwi ten 1% czasu, gdy Kieszek odpala babola. Oby już nie w tym sezonie. 2x w lidze i raz na obozie w zupełności wystarczy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.04.2022 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując