|
Ja nie wiem czy Was z tym Meksykiem pogrzało coś?
Przecież to jest drużyna w naszym zasięgu na spokojnie, nie mówię, że do ogrania na pewno ale spokojnie można z nimi zagrać jak równy z równym. A Wy już obsrane zbroje, że 9 miejsce w rankingu FIFA i w ogóle na wielki Meksyk trafiliśmy.
1. Meksyk drużyna pokroju Szwecji, Austrii, Czech, USA, Senegalu itp no ....a, same potęgi nie do ogrania.
2 To, ze są wysoko w rankingu FIFA, to jedynie zasługa, ze zgarniaja punkty w swoich kontynentalnych rozgrywkach całe życie, a jedynie na MŚ dostają w czape. I tak mają wszystkie te zespoły ze stref innych niż UEFA.
My żeby być wysoko w rankingu musimy albo zagrać dobrze na MŚ albo zajść daleko na ME. Jedna i druga impreza są trudne. Tamci zawsze u siebie wysoko dochodzą w pucharach kontynentalnych. A to sprawia, że przeskoczą ich tylko najlepsze drużyny europejskie w rankingu a te trochę gorsze, którym nie wyszły dwie imprezy pod rząd będą zawsze niżej niż te USA, Senegale, Irany itp
3. Z rankingu FIFA powiedzmy, że do 16 miejsca, na którym jest Chorwacja, to poniżej jej wszystkie drużyny, oraz powyżej niej drużyny nieeuropejskie (z wyjątkiem Brazylii i Argentyny) to jest jeden i ten sam poziom z nami. Nie ma się tam kogo bać tak panicznie i skazywać się na porażkę.
4. Te drużyny można przemiszać dowolnie miejscami od 9 gdzie jest Meksyk do jakiegoś 30 któregoś w granice Nigerii, Polski, Szkocji, Węgier itp
5 W tym rankingu to przed nami są: Iran, Maroko, Japonia, Peru, Senegal, Szwecja itp No ....a, znowu same potęgi, na które lepiej nie trafić.
6. Patrząc na wartość reprezentacji na transfermarkcie to tylko się potwierdza, że są drużyny z czołówki, warte duże pieniądze i własnie taki mniej warty Meksyk, który jest wysoko, niewiele warte jak Iran, Peru czy Japonia itp
7. Przecież to jest śmieszne nawet mówić, ze Meksyk to walczy o awans na MŚ z zespołami typu Jamajka, Kostaryka i Panama... Meksyk - Kostaryka 0:0, Meksyk - Panama 1:0, Meksyk - Kanada 1:1, Panama - Meksyk 1:1. No bardzo mocna drużyna.
8 Rzeczywiście, na MŚ się nie błaźnią i z grupy zawsze wychodzą, potrafią zrobić super wyniki np wygrana z Niemcami w grupie. Tylko, że na tym samym turnieju to Niemcy zajmują ostatnie miejsce w grupie, wygrywają ze Szwecją, przegrywają z Koreą Południową (Niemcy), na innych MŚ wygrali w grupie z Francją.. Tylko, ta Francja wtedy to zajęła w grupie ostatnie miejsce z 1 pkt.
Na pewno Meksyk nie jest słaby, może ma trochę farta wtedy kiedy trzeba, może umie się spiąć i wytrzymać ciśnienie. Niemniej, jak wyszli z grupy na MŚ to dalej od razu odpadali i już żadnej niespodzianki zrobić nie umieli...
Tak do 1998 roku prześledziłem. Zawsze z grupy umieli wyjść i kończyli turniej na kolejnej fazie.
9. Ich skład prześledziłem patrząc na flashscore:
Bramkarze - ichniejsza liga. Żaden nie jest na poziomie Szczęsnego.
Obrońcy - a to ich liga, a to Genk, Celta Vigo, Ajax, Genoa.
Idąc takim tropem to my też mamy herosów pokroju Bereszyńskiego, Dawidowicza cu Gumnego, którzy napierdalają w średnich zespołach w Niemczech czy Włoszech. Do tego doświadczone zabijaki z naszej ligi Kun czy Salamon...
A tak bardziej serio, to nie przypatrując się wiele, nie umniejszam ich lidze ale my mamy gorszą obronę z Bednarkiem, Bereszyńskim, Glikiem czy Cashem niż oni?
Pomoc - tu już mają lepiej, Athletico, Betis, Sevilla
To bym nawet nie powiedział, ze oni grają w lepszych klubach niż nasi, bo jak się spojrzy na naszą linię gdzie może grać Zieliński, Moder, Żurkowski, Linetty, Klich, to też są dobre kluby. Do tego na spokojnie na pewno Szymański, Krychowiak, Góralski itp nie są jakoś gorsi niż ich gracze z meksykańskiej ligi...
Atak - Napoli, Betis, Wolves.
No też same potęgi. Tutaj to nawet głupio cokolwiek porównywać bo nie wiem czy jakby nie zestawić tego sezonu Lewandowski kontra ich wszyscy napastnicy to chyba Lewy ma więcej goli strzelonych w tym sezonie i ogólnie w karierze niż oni wszyscy w tym sezonie i w karierze. To jest poziom Milika albo niżej. Nie wiem czy oni by z pocałowaniem ręki nie wzięli od nas Buksy, Świderskiego czy Piątka...
10. Wiadomo, ze statystyki nie grają a taka super analiza z flashscore jest gówno warta, niemniej no obsrałem się tego wielkiego Meksyku patrząc jakich mają wspaniałych piłkarzy.
Po prostu solidna drużyna, może turniejowa, która umie grać i wytrzymać presje. Na swoim kontynencie kopia się po czołach z cieniasami i sredniakami, na MŚ nie zawodzą bo z grupy wyjsć umieją, ale kroku dalej nigdy nie umieją postawić.
Także będzie fajny mecz, fajny rywal i po prostu prawdopodobnie ten mecz zadecyduje o naszym i ich być albo nie być na tym turnieju.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|