Wyświetl pojedynczy post
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2022, 12:04
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ja was serio nie rozumiem , czemu po raz 10 ty mi każecie udowadniać ,że nie było zamachu , przecież ku**a to trzeba coś udowodnić a nie udowadniać ,że czegoś nie było. Dlatego sprowadzam tą dyskusje do absurdalnego porównania z krasnoludkami, ale ,że bardziej palący jest spór miedzy tymi co wierzą i nie wierzą w Boga ,to w sumie argumentacja tych co mówią ,że Bóg jest taka ,że Bóg jest, bo ci co nie wierzą nie mają żadnego dowodu na to ,że go nie ma Takie wymaganie argumentacji przez negacje, to jest chore wg mnie...

Ja Macierewicza nie nawidziłem przed tą katastrofą , znienawidziłem go co zrobił po tek katastrofie. Czemu ?

1. sztuczna mgła, 2. elektromagnes, 3. fałszywe radiolatarnie, 4. fałszywe APM-y, 5. meaconing, 6. bomba paliwowa, 7. zestrzelenie rakietą, 8. lądowanie na ziemi, a następnie wybuch, 9. dobijanie rannych, 10. bezgłośny helikopter podmieniający wrak, 11. sztuczny hel, 12. strącenie bronią EMP, 13. "dwa wstrząsy", 14. pancerna brzoza, 15. maskirowka, 16. wybuchowa farba, 17. bomba termobaryczna, 18. wybuchy wielopunktowe....." 19. nie było półbeczki, 20. była półbeczka po odłączeniu tyłu kadłuba, 21. zdalna blokada lotek, 22. Macierewicz: "samolot został obezwładniony na 15 metrach" 23. Nowaczyk: "samolot rozpadł się na 36 metrach", 24. Rońda: "samolot nie zszedł poniżej 100 metrów" 25. trotyl, 26. nitrogliceryna, 27. wybuch w salonce, 28. dwa wybuchy, 29. trzy wybuchy, 30. pękające parówki w mikrofali oraz miażdżona puszka po piwie "Lech" świadczą że był wybuch, 31. Macierewicz: "ekspertyza czarnych skrzynek potwierdza, że uderzenia w brzozę nie było", 32. ktoś majstrował przy skrzydle przed wylotem, 33. bombę podłożono w Samarze, 34. wybuchowe drzwi, 35. trotyl odkryty na całym samolocie, 36. Macierewicz - bomba taka jakiej używają lewaccy terroryści, 37. błędne naprowadzenie i eksplozja, 38. c.d.n...

Jak po takim czymś ty wierzysz Macierewiczowi , i teraz znów myślisz ,że on wie coś nowego to jesteś bardzo naiwny.
No i wszystko jasne. Sorry, ze podejrzewalam ciebie ze mozliwosc zamachu odrzuciles na podstawie braku poglowia krasnali lubiacych gumijagody!..

Ludzie gadaja, ze milosc slepa jest a teraz widze o ile gorsza jest od niej nienawisc, nie dosc ze zaslepia to wylacza kompletnie zdolnosc myslenia!

Gdzie jak pisalem abys udowodnil, ze nie bylo zamachu? Chcialem abys przedstawil jeden dowod, ktory wyklucza w 100% taka hipoteze (zamach).

Nie twierdze (w dalszym ciagu), ze zamach byl ale wiele niejasnosci nie pozwala mnie calkowiscie wykluczyc takiej opcji...

Te puntky, ktore wyliczyles u Macierewicza to pikus w porownaniu z bujda na resorach, tzw "pancerna brzoza"

Porownaj ile z nich (lista Macierewicza odnosci sie bezposrednio do raportu Millera; (dziwne, ze nikt nie drazyl glebiej poruszonych w tym raporcie wnioskow):

***Podczas lotu wpływ na załogę miały również: brak jednorodnej informacji o pogodzie w Smoleńsku i zaskoczenie rzeczywistą pogodą....

Pytanie; czy w XXI wieku nie jest sie w stanie przeiwdziec pogody na kilka godzin do przodu? Czy mgla pojawiajaca sie tak "nagle" nic nie dziwi?

***Nikt nie zareagował na niewłaściwe położenie samolotu względem ścieżki i osi pasa..Kierownik strefy lądowania przekazywał załodze informacje o prawidłowym położeniu "na kursie" i "na ścieżce", co mogło upewniać załogę o poprawnym wykonywaniu podejścia i nie stanowiło ostrzeżenia o konieczności natychmiastowego odejścia na drugi krąg...

Pytanie: Czy to "naprowadzanie" nie bylo swiadome tzw "prowadzenie slpego przez mgle"?

***Według dokumentu, kierownik lotów Paweł Plusnin "nie był w stanie kompleksowo, krytycznie i decyzyjnie ocenić sytuacji", a jego rolę stopniowo przejmował płk Nikołaj Krasnokutski, który "czynnie ingerował w proces kierowania lotami". Narastająca atmosfera wysokiego napięcia emocjonalnego oraz niski poziom asertywności wobec przełożonych nie pozwoliły Plusninowi na niezależne podejmowanie decyzji, a - zdaniem raportu - w panujących warunkach "mógł wystąpić do przełożonych z inicjatywą zamknięcia lotniska po drugim nieudanym podejściu samolotu Ił-76".

Pytanie; Czy faktycznie NIE WYSTAPIL? A moze wystapil ale nakazano mu kontynuowac "misje"?

***Wynika z niego również, że to "strona rosyjska stwierdziła, że wariant osobnych wizyt premiera i prezydenta RP byłby najbardziej korzystny". 6 kwietnia funkcjonariusze BOR, którzy mieli dokonać rekonesansu lotniska, nie zostali na nie wpuszczeni przez ochronę. Ambasada RP w Moskwie nie została jednak powiadomiona o tym zamiarze i nie mogła wystąpić do strony rosyjskiej o zgodę na wejście.

Pytanie:.Tutaj chyba nie ma o co pytac. Funcjonariusze odpowiedzialni za ochrone i bezpieczenstwo lotu nie znaja stanu lotniska!!

No i ta slynna "pancerna brzoza" w ruskim raprcie......nawet nie komentuje!. ..

PS. Serii podejrzanych samobojstw nie biore pod uwage
PS.2. "Macierewicza nienawidzilem przed a pozniej go znienawidzilem" (po jakiemu to?)
Odpowiedz cytując