Wyświetl pojedynczy post
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2022, 10:35
azor napisał(a):Wyświetl post
Zdajesz sobie sprawę, że ta rozmowa nie ma sensu? Bo do mnie przemawia to co mówi Margański czy Lasek, dla Ciebie to zapewne ruscy klakierzy chcący zataić prawdę.

Prosze mnie dac DOWODY z wypowiedzi Laska i Marganskiego, ktore wykluczaja zamach. Nie dowodu, sie troche rozpedzilem! Jeden dowod!!

Masz tutaj ilka kluczowych fragmentow z raportu Millera (bo chyba tak sie go nazywa), ktore (niestety) budza we mnie wiele sklonnosci ku "teoria spiskowym":

***Podczas lotu wpływ na załogę miały również: brak jednorodnej informacji o pogodzie w Smoleńsku i zaskoczenie rzeczywistą pogodą....

Pytanie; czy w XXI wieku nie jest sie w stanie przeiwdziec pogody na kilka godzin do przodu? Czy mgla pojawiajaca sie tak "nagle" nic nie dziwi?

***Nikt nie zareagował na niewłaściwe położenie samolotu względem ścieżki i osi pasa..Kierownik strefy lądowania przekazywał załodze informacje o prawidłowym położeniu "na kursie" i "na ścieżce", co mogło upewniać załogę o poprawnym wykonywaniu podejścia i nie stanowiło ostrzeżenia o konieczności natychmiastowego odejścia na drugi krąg...

Pytanie: Czy to "naprowadzanie" nie bylo swiadome tzw "prowadzenie slpego przez mgle"?

***Według dokumentu, kierownik lotów Paweł Plusnin "nie był w stanie kompleksowo, krytycznie i decyzyjnie ocenić sytuacji", a jego rolę stopniowo przejmował płk Nikołaj Krasnokutski, który "czynnie ingerował w proces kierowania lotami". Narastająca atmosfera wysokiego napięcia emocjonalnego oraz niski poziom asertywności wobec przełożonych nie pozwoliły Plusninowi na niezależne podejmowanie decyzji, a - zdaniem raportu - w panujących warunkach "mógł wystąpić do przełożonych z inicjatywą zamknięcia lotniska po drugim nieudanym podejściu samolotu Ił-76".

Pytanie; Czy faktycznie NIE WYSTAPIL? A moze wystapil ale nakazano mu kontynuowac "misje"?

***Wynika z niego również, że to "strona rosyjska stwierdziła, że wariant osobnych wizyt premiera i prezydenta RP byłby najbardziej korzystny". 6 kwietnia funkcjonariusze BOR, którzy mieli dokonać rekonesansu lotniska, nie zostali na nie wpuszczeni przez ochronę. Ambasada RP w Moskwie nie została jednak powiadomiona o tym zamiarze i nie mogła wystąpić do strony rosyjskiej o zgodę na wejście.

Pytanie:.Tutaj chyba nie ma o co pytac. Funcjonariusze odpowiedzialni za ochrone i bezpieczenstwo lotu nie znaja stanu lotniska!!

Na koniec "pancerna brzoza"......nawet nie komentuje!. ..

Nie twierdze, ze doszlo do zamachu ale tak se tylko gdybam.............Bo trudno mnie doszukac sie racjonalnego wytlumaczenia ......no chyba, ze ruska brzoza to klasyka sily i mocy radzieckich produktow; "gniotsa, nie lamniotsa"

PS. Jaroo 1 przypomnial o serii "samobojstw" .....ja bron Boze nie wiaze ich ze Smolenskiem
Odpowiedz cytując