Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2022, 12:23
Jak dla mnie to pomimo szczerych chęci, TRIO, zupełnie nie ma "piłkarskiego nosa". Jarek i Tomek są dobrzy w biznesie a to zupełnie co innego.

Brakuje kogoś takiego jak Kiko, Junco czy nawet (sic!) Kapka. Kogoś kto na 5 decyzji piłkarskich będzie miał 2 dobre i jedną średnią. U nas to wygląda niestety tak, że na 5 jest 1 średnia.
Bez tego rozkład będzie następował nawet w 1 lidze, i nie łudźmy się, że szybko wrócimy. Nie wrócimy. Budowanie kadry na 1 ligę może być trudniejsze niż na ekstraklasę. Trzeba mieć w składzie z 6-7 solidnych wyrobników, umiejących grać w kopaninie + 2 czy 3 gości co coś potrafią dołożyć ekstra do zaangażowania.
U nas na tę chwilę nie ma ani jednych ani drugich. Pomimo dużego jak na polskie warunki budżetu płacowego.

Nasza młodzież - jest za miękka na grę w I lidze. Plewka, Szot, Młyński, Starzyński - będą przestawiani jak pachołki . Nie zbudujemy na nich drużyny na awans...

Wydaje się, że Obiedziński miał trochę tego "nosa piłkarskiego". Potwierdzają to jego niedawne opinie o trenerze Warty po jego mianowaniu.

Zupełnie nie ma tego Kuba Błaszczykowski. Zresztą, jest do dobry człowiek, o dobrych intencjach. Ale miałem kiedyś okazję rozmawiać z jego kolegą ze szkoły w Częstochowie...i jeśli to prawda co mówił, nie dziwi mnie, że Kuba nie ogarnia pewnych spraw.
Dobry piłkarz niekoniecznie musi być dobrym trenerem, prezesem czy dyrektorem sportowym.

Zmierzamy do otchłani, i chyba warto coraz bardziej się zastanawiać w jaki sposób, i w jakim składzie personalnym, zamierzamy się z niej wygrzebywać.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.