Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2022, 10:30
Transfer bardzo sensowny na papierze, ale jeśli chodzi o jego termin - nie przyszło Wam do głowy, że koleś po odejściu z Ludogorca liczył na bardziej intratnego pracodawcę? Przejechał się, po zamknięciu okna w poważniejszych ligach musiał pewnie zejść z oczekiwań - zarówno tych sportowych jak i finansowych, co dało nam szansę go podpisać. Jak dla mnie na papierze przynajmniej transfer na bardzo duży plus.

Poletanović też zeszłą rundę grał wszystko praktycznie od deski do deski w Rakowie, tylko się go pozbyli ze względu.... na wysokie oczekiwania finansowe i zbliżający się koniec kontraktu.

A teraz pytanie : skoro nas stać na piłkarza, którego nie udało się przedłużyć Ludogorcowi czy Rakowowi jak dużymi pieniędzmi palimy teraz w piecu celem utrzymania ekstraklasy? Jeśli się uda, nie będzie to pewnie miało znaczenia, gorzej jak się nie uda (tfu tfu). Ogólnie jestem optymistyczną osobą, ale teraz mam duży niepokój o to, jak to wszystko się rozwinie.

Wracając do tego całego Manu :

Podstawowy piłkarz klubu, gdzie z ławy miał długimi momentami problem z podniesieniem tyłka taki Świerczok? Tam grał Góralski jednocześnie grając w meczach naszej kadry. Ludogorec to nie są ogórki i ten cały Manu na ogóra nie wygląda.

Kwestia jest inna - czy Brzęczek zdąży to wszystko ułożyć z taką ilością nowych graczy? Bo umówmy się, że w pierwszym składzie na Lechię może wyjść 5-6 nowych piłkarzy.

Wiadomo papier to papier, a ekstraklasa nieraz nas zaskakiwała. Tu największy szrot (przynajmniej na papierze) robił furorę, a piłkarze ze świetnym CV często i gęsto nie dawali rady.

Trzymam kciuki, żeby grał dobrze.

Skład :
Biegański
Gruszkowski - Frydrych - Colley - Hanousek
Manu - Zhukov - Fazlagic - Poletanovic - Savic

Ondrasek

wygląda dość mocno pomijając pozycję napastnika (chociaż ja Zdenka bym tak szybko nie skreślał). I obwodzie jest Cisse za któregoś z pomocników, jeśli dajmy na to Savić na kierownicy.

Jest jeszcze dość sporo meczy, kto powiedział, że dalej musimy przegrywać i grać taką padakę?

W tej chwili zajmujemy pozycję spadkową, więc jesteśmy jednym z faworytów do spadku ale to się może szybko zmienić. Taka jest piłka.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.03.2022 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując