Wyświetl pojedynczy post
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2022, 10:37
Dużo drobiazgów wpłynęło na mój pozytywny odbiór tego wywiadu.

- poważny ton wypowiedzi - w pracy w kadrze za dużo razy Brzęczek był przyłapywany z głupkowatym uśmieszkiem i wtedy internet przekleił mu łatkę wesołka, albo nawet wiejskiego głupka; teraz tego nie było, jeden żart, kiedy zapytany o wizytę w Myślenicach kibiców powiedział, że bardzo się cieszy, że miała ona miejsce na początku jego pracy, a nie na końcu i wystarczy; biorąc pod uwagę położenie klubu to nie czas na lekkie wypowiedzi i śmieszkowanie,
- fakt, że dzwonił "z pracy" - widać było, że wciąż jest w klubie, w pracy (niedziela przed 21),
- nie wiem, czy to było na konfie czy w C+, ale o Starzyńskim powiedział "Piotr", a nie "Piotruś" jak to robił Gula - jak dla mnie określanie tego chłopaka w sposób w jaki robił to Gula po prostu nie pasowało do profesjonalnego piłkarza i dużego klubu,
- kilkukrotnie wspomniał o kwestiach taktycznych i poznaniu rywala - coś, co Guli totalnie nie interesowało,
- odłożenie potencjalnych transferów "na później", kiedy już będzie miał okazję poznać drużynę - to mądry ruch przy liczebności naszej kadry, a przecież na pewno kusi powiedzieć "Paaaanie, kto panu tak s.......ił kadrę - tu trzeba takiego, takiego i jeszcze takiego piłkarza",
- i na koniec - ogólnie "vibe" konkretnego gościa, który ma konkretne zadanie do zrealizowania i ma pomysł jak to zrobić.

A, no i jeszcze totalnie subiektywnie - wspomniał o przesunięciu Skvarki do tyłu, co moim zdaniem może być kluczowe dla tego piłkarza. Od jakiegoś czasu o tym się tu pisało i zgadzam się, że on może by się sprawdził na pozycji nr 8. Wtedy Fernandez na 10 i Zdenek na szpic. Ale wiadomo, że zwłaszcza z Fernandezem potrzeba czasu, żeby chłop wszedł w treningi na całego.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 21.02.2022 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując