Wyświetl pojedynczy post
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2022, 13:30
Cytat:
Przypomnę, to jest tylko piłka nożna, tylko piłkarze, tylko wyniki meczów - czy to naprawdę powód żeby działać ostrzej?
Piłkarz i jego rodzina są w 100% finansowani z pieniędzy kibiców, a piłkarze w naszym kraju zaliczani są do najlepiej zarabiających osób, a ich pensje są często ma równi z zarobkami biznesmenów.

Bilety, karnety, pamiątki, catering stadionowy.. z tych pieniędzy idzie na pensje piłkarzy. Do tego sponsorzy jak LVBet, Volvo Wadowscy, Nowak Mosty, Astor, Prodim czy Orlen OIL wpłacają pieniądze do kasy klubu, głównie dzięki kibicom, bo dzięki kibicom wspomniane firmy funkcjonują, bo kibice, zwykli śmiertelnicy korzystają z usług wspomnianych firm.

A poza tym, dla wielu kibiców klub piłkarski to ich część życia, hobby, pasja, życiowa zajawka. Nie chodzi im tylko o wyniki i sukcesy, ale historię, tożsamość, patriotyzm klubu, a Wisła to wszystko posiada.

Jasne, że gdy ogladam mecze w jakiejś Budneslidze, Premier League, czy Lidze Mistrzów, to mam wy.jebane, bo nic mnie z tymi klubami nie łączy, nie chodzę na ich mecze, nie finansuje tych klubów, i zazwyczaj koło hooya mi lata, kto wygra.

Natomiast to jest Wisła Kraków, moja życiowa zajawka, klub, którym się interesuje od małego dziecka, a każdy dzień zaczynam od wejścia w social media Wisły, żeby sprawdzić, co się z moim ukochanym klubem dzieje.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.02.2022 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując