Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2022, 08:37
azor napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca rozumiem skąd przeświadczenie, że klub piłkarski to nienormalna firma? Przygotowanie, cele i realizacja to cykl zachodzący nie tylko w przełożeniu na obóz-miejsce w tabeli-mecz, ale w każdym cywilizowanym miejscu pracy. Nie rozumiem też dlaczego kibice uzurpują sobie prawo do określania klubu sportowego czymś o większych wartościach, ideałach. Znaczy się rozumiem - kiedy ma się naście lat, faktycznie można tym żyć, później albo się dorasta albo jeździ się na pokrzyczeć na treningi licząc, że to cokolwiek znaczy.

Biorąc pod uwagę Twoją "twórczość" raczej wiem, że nie znajdziemy wspólnego języka. W Twoich oczach jestem blaznem - w moich oczach dzisiejsza wycieczka 5C to błazenada. W żaden sposób Ci nie ubliżałem, ale skoro tak bardzo zależy Ci na dobrym wizerunku klubu, to tego typu akcje w żaden sposób do tego nie przybliżają. Gdybyś nie zrozumiał, co niestety trzeba założyć, jesteśmy postrzegani jako bandyci, nożownicy, patologia - to tylko z ostatnich lat. Czy naprawdę tak ciężko pomyśleć przez więcej niż 6 sekund, że nawet jeżeli dzisiejsza wycieczka pojechałaby do Myślenic z kwiatami i pączkami to i zostanie to odebrane w jeden, oczywisty sposób? Czy nie można było tego spożytkować w inny sposób? Czy jednak najważniejsze jest kmwtw, piłkarze-wkłady, Wisła to my nie Wy itd?
Chyba nie bardzo rozumiesz różnic pomiędzy klubem piłkarskim, który jest stworzony dla kibiców, a przedsiębiorstwa. Wrzucasz tam pracodawcę nie wiadomo po co.

Ale jeśli już bardzo chcesz.

Jeśli klient przychodzi do firmy i wylewa bluzgi bo jest wk***** jakością usług, zaniedbaniem obowiązków przez pracowników, narażeniem na straty finansowe i wizerunkowe, to czy ma prawo w sposób werbalny to zrobić? Czy ma prawo tylko napisać maila sprzed komputera z ze skarga i broń Boże nie dzownic bo to już przekracza wszelkie grankce.

Zachęcamy kibiców do zaangażowanego uczestnictwa w meczach, ale na trening już nie mogą przyjechać? Tym bardziej zza siatki, bez awantur, w dodatku z zapowiedzią kilkudniowa? No ludzie.

Ja tylko podsumuje, że niezmiernie się cieszę że akcja była skrojona na taką skalę, że kibice nie przekroczyli granic przyzwoitości.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.02.2022 o godz. 09:34.
Odpowiedz cytując