Wyświetl pojedynczy post
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2022, 19:06
Cytat:
Runjaić może nie miał pojęcia o trenowaniu, ale za to miał pojęcie o punktowaniu, co pokazują statystyki tego pierwszego, "fatalnego" sezonu Runjaicia, który obrósł już mitem i jak bumerang wraca przy każdej dyskusji o trenerach Wisły.

Runjaić 1 sezon - "fatalny":
22 mecze - 36 punktów, 10 wygranych, 6 remisów, 6 porażek

Guliczka 1 sezon "analogiczny"
21 meczów = 21 punktów, 6 wygranych, 3 remisy, 12 porażek

Analogia jak po byku. Pora już skończyć przywoływać ten niby "fatalny" pierwszy sezon Runjaicia, bo jest to zwykłym mitem. Dokonania ostatnich "fachowców" na posadzie trenera Wisły, nie mają nawet podjazdu do pierwszego sezonu Runjaicia.

Ja akurat przytaczam wypowiedzi z dyskusji szczecińskich ekspertów (był tam emerytowany były trener Pogoni, dawni zawodnicy), której się przypadkowo przysłuchiwałem, która miała miejsce w lokalnych mediach po kolejnym przegranym, czy zremisowanym meczu i konkluzja była taka, że piłkarze kopią się po czołach, trener nie ma pojęcia, co to jest trenowanie zespołu, nie ma żadnej wizji i należy go zwolnić w trybie natychmiastowym... Pogoń grała wtedy podobnie do nas, przy czym faktycznie po okresie przygotowawczym to u nich pyknęło i zaczęli grać. To tak a propos dawania szansy w długim okresie czasu. Na drugim biegunie jest Kazek Moskal, który spierdzielił ŁKS z ligi, choć ich gra naprawdę mogła się podobać. W żaden sposób nie odnoszę tego do naszej sytuacji (chociaż łudziłem się do meczu ze Stalą Mielec) i uważam, że Gula absolutnie nie rokował. Nie było ani dobrej gry, ani perspektyw na wyniki.
Ps. A Smuda to jest Pan Trener, szkoda, że latka już nie te, chociaż kto wie, może w niedalekiej przyszłości derby z Wieczystą (oby odpukać w ESA).
Odpowiedz cytując