maxx304 napisał(a):

Poczekaj, jak się zacznie psuć, to przy.......i się najpierw do trenera, potem do zarządu, tak jak i teraz. Najpierw Gula był pozorantem, wuefistą i idiotą, teraz to trio zrobiło go w chuja, bo on w sumie dobry był.
Chorągiewka jakich mało, tylko ma zbyt wysokie mniemanie o sobie, żeby się do tego przyznać.
|
Ew. spadek nie będzie winą Brzęczka. Szacunek dla niego i Sobolewskiego że się zgodzili.
To że intelektualnie nie jesteś w stanie pojąć że wina za obecną sytuację dzieli się na trenera, trio i Pasiecznego - Twój problem, nie mój. Gula ma sporo za uszami ale to dobry trener - przy zapewnieniu mu odpowiednich warunków. U nas to co miało być jego zaletą (spokojny charakter, trener grający tylko ładną techniczną piłkę, specjalista od projektów długoterminowych) było krytyczną wadą - o czym wiele osób pisało od dawna.
Większość ocen w prasie pokrywa się z tym co pisałem, z Guli nie da się zrobić wariata i wuefisty jak z poprzedników ale też popełnił sporo błędów. Zostawia po sobie de facto spaloną ziemię.
Gdyby trio FAKTYCZNIE wzmocniło mu zespół zamiast osłabiać - kto wie czy nie byłby teraz bohaterem. Tyle że plan był poroniony o czym od początku pisałem.
Jako osoba która do końca broniła Stolarczyka, Skowronka i Hybali, która główny problem widziała w fatalnym materiale ludzkim - mogę z tego co napisałeś tylko się śmiać.
Wątpię żebym zaczął krytykować Brzęczka i Sobolewskiego, chyba że będą próbowali z naszymi gamoniami tiki-takę, krakowską piłkę czy inny PR-owy wymysł. Ale o to że nie będą próbowali jestem spokojny. Ew. przegrane idą na konto Guli i trio - co innego gdyby to Brzęczek poprowadził zgrupowanie w Turcji, ale wtedy był jeszcze proces...
Gulę nazywałem czeskim Stawowym - nadal to podtrzymuję. To nawet nie jest obelga, jak się nad tym zastanowić - trener który zawsze chce grać w piłkę ale urodził się w kraju gdzie zamiast sprzedawaniem piłkarskiej młodzieży przez kilkadziesiąt lat sprzedawano licencje i mecze.