Wyświetl pojedynczy post
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2022, 13:42
Filipiak jaki jest taki jest, ale prawda jest taka, że jeszcze parę lat takiej ch*jozy sportowej z naszej strony, wystepującej równloegle z (oby nie) jakimiś sukcesami sąsiadki i ta bardziej "miękka" część kibiców może zacząc się bardziej interesować tym co dzieje się tam. Serio, nie wiem ilu z Was mieszka w Krakowie na codzień, albo w jakichś środowiskach się obracacie, ale ja znam sporą część osób które nie identyfikują się jako stali kibice jednej czy drugiej strony, tylko szeroko pojętego "krakowskiego futbolu" i chodzą tam, gdzie aktualnie są sukcesy. I ja oczywiście zdaję sobie sprawę, że część odpowie "to w dupie mamy takich kibiców", ale prawdziwych true, OG fanów Wisły którzy będą przychodzić na mecze i się interesować po 20 latach ch*jni zostanie kilka tysięcy MAX. Polska to nie Anglia, w kraju gdzie w narodowym sporcie sukcesów brak, ludzie będą szli za tymi którym idzie lepiej. Fakt, że Wisła ma taką rzeszę kibiców aktualnie, jest spowodowany właśnie tym zjawiskiem i sukcesami z ery Cupiałowej. Cholera wie który klub byłby liczniejszy kibicowsko gdyby nie te 10 lat prosperity. A to się niestety może w czasie zmieniać...
Odpowiedz cytując