Młyński i Savic nie zastąpili Yeboaha. Niespodzianka?
Kli(m)ent w pierwszej 11 grał dno. Niespodzianka?
Cała ekipa grała "pytę". Niespodzianka?
Jakiś rok temu podniecano się młodymi zdolnymi Młyńskim i Sobolem, obaj bez liczb i osiągnieć. Mówiłem że najpewniej niczego nie pokażą. Jak się okazało po raz kolejny miałem rację. Kilka dni temu pisano tu i nie tylko tu, że Raków jest do ogrania. Niestety, nawet mi się nie chciało pisać, ale z czym do ludzi. Z Klientem na szpicy?
Są jakieś dwa punkty nad strefą spadkową, o ile nie odpali ten Hiszpan na zasadzie drugiego Carlitosa to gramy bez napastnika, gramy bez najlepszego strzelca i asystenta oraz gościa który potrafił jakoś trzymać tyły w ryzach (obu sprzedano). Uczulam że ten Hiszpan to musi być magik, który sam będzie tworzył sobie okazje, bo zwykły dostawiacz nogi ala Ondraszek nie wystarczy. No bo kto będzie dogrywał - Hugi, Savic

?
Zagłębie i Legia prześcigną Wisłę w najbliższych kolejkach, w których Wisła gra z największymi (obok siebie) konkurentami do spadku. (Jak bardzo bym chciał, żeby w Wiśle grał nie Kli(m)ent a Szysz!).
Kalendarz idealny do zwolnienia trenera za dwie kolejki - jak Gula zawali kluczowe spotkania z najsłabszymi to potem jakiś kamikadze będzie musiał odrabiać te punkty z Lechem czy Legia. Ale kto powiedział że życie jest fair?
Wychodzi na to że ktoś taki jak Kiko ze swoim notesem pełnym perełek eklapy to była jedna z dwóch rozsądnych opcji. Druga to ta o którą apelowałem - rzeźnik typu Ojrzyński i kompletowanie bandy rzeźników do łamania nóg rywalom. Niestety na razie nie mamy ani techników jak Carlitos ani nadrabiajaących ambicją i fizycznością zabijaków jak banda świrów. Mamy za to cipowatych nieudaczników.
Spadek Wisły jest chyba bardziej realny niż w każdym z ostatnich sezonów. Tam przynajmniej miał kto strzelać bramki. Może rzeczywiście trio robi wyprzedaż pod grę w I lidze? Pocieszenie jest takie, że po spłacie długów Wisła nie spadnie od razu do iv ligi.
Icki grały teraz z Poznaniem i wyszli z 1-3 na 3-3. Czy obecną Wisłę byłoby na to stać?
...