Wyświetl pojedynczy post
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2022, 10:33
Wisla juz nie jest bankrutem. Mogla jednym suptem z transferow splacic caly dlug i byc na zero. Jako jeden z chyba 3 klubow w eklapie.
Wiec skonczmy tworzyc ideologie. O ile do tej pory, do czasu tych transferow, mozna bylo mowic, ze jest biednie, ze zaciskamy pasa, bo splacamy, to obecnie zarzad ma pokazne srodki finansowe na wzmacnianie druzyny. I to ejst ten moment, w ktorym my kibice musimy sie przestawic z trybu "wiele wybaczamy, bo bylo ciezko i wychodzimy z problemow" na " skonczylo sie usprawiedliwianie, kazdy kolejny transfer musi byc jakosciowy i wnosic do zespolu wartosc dodana".
Innymi slowy, jesli ktorys z tych transferow, ktory zostal przeprowadzony bedzie szrotem, to nalezy to glosno mowic. Moze Ring jest jeszcze w klasyfikacji "bylo ciezko, sciagamy kogo sie da" bo podpisany byl jeszcze w grudniu, a wtedy realny byl tylko transfer Yawa, o tyle reszta transferow to juz sytuacja, kiedy bylo wiadomo, ze do klubu wpadnie okolo 16 mln zlotych plus kasa z akcji. Wiec grubo ponad 20 mln. Ja wiem, ze tyle potrafi kosztowac jeden super zawodnik, ale mi narazie wystarczy, ze bedziemy sprowadzac na prawde przyzwoitych graczy majacych jakas jedna mocna strone - czyli np podania otwierajace, szybkosc i zajebista centra, zabojcze wykonczenie, etc.
Odpowiedz cytując