Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2022, 19:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Można liczyć na "wystrzał" formy, ja bardziej liczę na konsekwentna pracę i wyciągnięcie wniosków przez Gule. Wiem jaki masz do niego stosunek, ale patrząc obiektywnie, może coś w końcu drgnie?

Po sparingach było to widać, że w końcu w defensywie było mniej paniki. W ofensywie był marazm, ale może to pokłosie ciężkich nóg, przestrzelonym karnych, absencjami Ondraska, Skvarki i Fernandeza.

Mówimy o mocnym osłabieniu, a dla mnie to wciąż lepsza kadra niż była na wiosnę 2021, jesień 2020, może jedynie wiosna 2020 wydawała się lepsza, bo i mieliśmy jeszcze zdrowego (i w formie) Kubę.
Nie po sparingach, tylko sparingu. Jednym, z Karabachem, gdy wreszcie ustawił drużynę defensywnie, albo sami piłkarze bojąc się w.......u olali jego pomysły. Czas pokaże, jeśli będziemy szli w tym kierunku to może być lepiej.
Pozostałe mecze to dramat w obronie, mogliśmy wyłapać po kilka bramek więcej - już o tym była dyskusja. Rozgrywanie od obrony nie przy takich drewniakach.

W ofensywie trudno na coś liczyć jeśli nie będzie eksplozji formy kilku piłkarzy. Wystarczy zobaczyć kto strzelał bramki i w jakich sytuacjach.
W kwestii napastników jest bardzo źle, tak naprawdę wygląda to na pogłębiający się kryzys. Jedno to fakt że są to raczej b. słabi piłkarze bez liczb, ale taki Forbes jednak miał lepsze sezony, również u nas. Trudno powiedzieć czy to psychika, forma, podejście czy to że nie pasują do taktyki z uwagi na słabe umiejętności.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując