|
Czyli wnioskuję, że lepszych zawodników w naszym zasięgu na rynku nie ma!!! Panowie, to jest taka krytyka dla krytyki z Waszej strony i nic poza tym...
Weźmy pod uwagę jeden ważny aspekt, że przynajmniej w polskiej lidze, jakikolwiek kopacz prosto kopiący piłkę woła od nas dużo więcej, niż od jakiegoś Piasta, Śląska, czy innych klubów, bo my naprawdę mamy złą reputację po rządach ja mniemam idealnych menedżerów, którzy przy okazji zajumali z klubu to i owo...
Czy Wy naprawdę myślicie, że zbawi nas jakiś Chińczyk ukryty pod parasolką (nota bene wyglądał jak pospolity menel, który ukrywa się przed starą, bo cichaczem wyskoczył z kolegami na ryby...), czy zrobi to Jakub M., który niebawem pewnie wyjdzie z więzienia, środowiska kibolskie myślę, że się wystarczająco skompromitowały...
Został jeszcze pan Kwiecień, który prawdopodobnie myślał, że nasze Trio nie da rady pociągnąć tego wózka, i ich plan nie wypali, a wtedy wjedzie na białym koniu i zaproponuje połączenie Wisły z Wieczystą...
Wbrew wszystkim malkontentom ten plan działa i mozolnie spłacamy długi, a sportowo wydaje mi się (sam byłem jeszcze niedawno sceptycznie nastawiony do Guli), że idziemy w dobrym kierunku - już w czasie sparingów widać było poprawę gry, wprowadzamy systematycznie młodych zawodników, sprowadzamy, jak na nasze możliwości finansowe naprawdę dobre prospekty, które w przyszłości będzie można korzystnie sprzedać, a trzon zespołu mają stanowić nasi wychowankowie...
|