Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2022, 17:19
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
bódyn.

ja tam bardziej wierze WHO niz jakiemus demagogowi

https://www.medonet.pl/koronawirus-p...,57295286.html
Sa tez badania Anglikow, ktorzy maja z omikronem najwiecej wspolnego i nie pozostawiaja one zadnych zludzen. Glownie chorzy sa zaszczepieni. Wiesz dlaczego? Bo koronawirusy juz tak maja, ze lubia atakowac tych co juz chorowali. Wiemy to od lat 70. I od lat 70 wiadomo, ze z tego wlasnie powodu nie ma i nie bedzie szzcepionki na koronawirusy. Takze dlatego, ze blyskawicznie mutuja i dostosowuja sie do sytuacji. No ale... dzisiejszy swiat stoi na glowie, probujemy kijem zawracac rzeke tylko dlatego, ze nauczylismy sie budowac tamy i wydaje nam sie ze wszystko mozemy
Bardzo off-topikujecie, ale ponieważ temat zdrowia jest dla mnie ważny, pozwolę sobie odpowiedzieć.

Wklejony przez Ciebie link nie prowadzi do stanowiska WHO, ale jakiegoś biedaartykułu na onecie. Z tego artykułu nie wynika, że omikron atakuje tylko zaszczepionych, ale że zaszczepieni (a także młodzi i zdrowi) napędzają falę wirusa. Artykuł stwierdza, że szczepionka nie chroni przed zachorowaniem, ale prowadzi do łagodniejszego przebiegu. Nie będę tego czytał drugi raz, to teraz po Twojej stronie leży ciężar dowiedzenia, że nie mam racji, ale artykuł nie odnosi się do kwestii tego napędzania. Jak mniemam, zaszczepieni napędzają dlatego, że czują się wystarczająco dobrze, aby nie przetestować się, przez co chodzą i roznoszą wirusa.

Pozwolisz, że zapytam: ile masz lat i na jakim etapie edukacji jesteś?

Edit. Wszedłem sobie na stronę WHO i nie jest ona najbardziej intuicyjna, ja też nie ma najwięcej czasu, ale znalazłem coś takiego: https://www.who.int/news/item/28-11-...ate-on-omicron
I tam nie ma nic takiego.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.01.2022 o godz. 17:30.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując