Wyświetl pojedynczy post
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2022, 00:30
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Czysto sportowo to ja jestem w stanie zgodzić się nawet z Wolfym, że powinniśmy grać prosty pragmatyczny futbol.Problem polega na tym, że czysto sportowe kwestie to tylko część zabawy.Sąsiadka w ostatnich latach poszła w piłkę opartą o proste środki.Zdobyła trofeum, pierwsze od kilkudziesięciu lat, miała pucharowe przygody i...przypłaciła to zgonem trybun.Jasne, że mają mniejszy 'fanbase' od nas, ale ilość kibiców, która na ich forum deklaruje, że przestała chodzić na mecze bo nie jest w stanie tego oglądać powinna dawać do myślenia i być dla nas sygnałem ostrzegawczym.

Druga sprawa to kwestie transferowe.Można zbudować tanią drużynę z ligowych przeciętniaków grających futbol prostymi środkami, która coś jak Wisła Płock będzie sobie w tej lidze trwać z sezonu na sezon.Tylko czy grając ligową rąbankę wypromowalibyśmy i sprzedali takich zawodników jak YY czy AEM.Nie sądze, bo przy takich założeniach oni w ogóle nie trafiliby do tej drużyny, bo w sumie po jaką cholere.

My potrzebujemy jednego i drugiego.Najpierw, żeby przeżyć.W dalszej perspektywie, żeby się rozwijać.Są kluby, które stać pod względem źródeł finansowania na granie pyty przy pustych trybunach i olanie regularnego transferowania na zewnątrz opierając się na ligowych przeciętniakach.Nas nie stać.To co próbuje grać Gula jest obarczone pewnym ryzykiem i ja tego nie neguję.Alternatywa z dużym prawdopodobieństwem skończy się stagnacją i agonią klubu na przestrzeni kilku lat.

btw.Jak już stawiamy sobie zarzuty o klakierowanie zarządowi.To po wczorajszym wysrywie jednego ancymona na SB, że "uratować nas może tylko Wojciech Kwiecień" chyba zacznę podejrzewać, że niektórzy bóldupią i robią siare na zlecenie aptekarza.
Mozliwe ze pijesz do mnie o tym Kwietniu ....szkoda tylko ze nie zalapales tematu , szydy i ogolnie rozmowy bo chodzilo owszem ze tylko Wojciech Kwiecien moze nas uratowac ....tyle tylko ze chodzilo URATOWANIE NAS kontraktujac Sadloka , nie rozumiesz szydy z SB , a tutaj na filozofa wychodzisz, no ale niech ci bedzie ANCYMONIE , tak , mam znizki w aptece Sloneczna zeby na SB pisac , wiec pomimo ze jesli piles do mnie to po prostu skompromitowales sie ostatnim akapitem - tak za twoj poczatek podziele twoje zdanie - bo od bardzo dawna twerdze ze ta liga jest tak prosta- siermiezna i przede wszystkim przereklamowana i przeplacana ze tu wystarczy prostota , dlatego zawsze uwazalem ze powinnismy grac klasycznym 442 - to pomieszaloby szyki wszystkim bo po prostu wszyscy bawia sie w jakies taktyki - ustawienia itp - a polowa nie ma o tym pojecia , , na ta lige prosta pila - 4-4-2 by wystarczyla- oczywiscie z odpowiednim potenacjalem pilkarskim i przede wszystkim : MOTYWACJA I ZAPIERD ...... , moze podpadne niektorym ale pamietam poczatki Hybali - pierwsze kilka meczy - koniec jesieni - i poczatek wiosny .....WWSZYSCY BYLI W SZOKU na ten wysmiewany gegenpresing - czyli po prostu zapier.....nie i jezdzenie na d....ch , oczywiscie potem to wszystko runelo bo Hybala tez nie mail umiaru itp itd ....zreszta tez tam u zawodnikow bylo troche syndromu Dana Petrescu ...... podsumowujac - moze oprocz 3-4 pierwszych drzuyn ligi - to reszta najwiecej traci kombinujac z taktykami i ustawieniami o ktorych skorokopacze za duzo pojecia nie maja ....i zazwyczaj konczy sie dluga laga na afere
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 21.01.2022 o godz. 00:39.
Odpowiedz cytując