Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2022, 22:05
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale rozmijasz sie z prawda. Gula wiele razy krytykowal druzyne, ze nie byly realizowane zalozenia i nie gralismy tak jak zaplanowalismy. Laga wynikala z presji przeciwnika i tego, ze brakowalo materialu ludzkiego z tylu, zeby z pod tego presingu wyjsc inaczej niz laga. Wymusza to tez troche, ze napastnikow mamy takich jakich mamy, ktorzy powinni z takich pilek zyc.

Stawianie znaku rownosci pomiedzy taktyka ptaszyny, ktory tylko i wylacznie chcial pilke ekspediowac do przodu, a Gula, ktory chce nia grac swiadczy ze gubisz sie juz w tym, co piszesz.

Tak, pisalem, ze Gula nie analizuje rywali i to swiadczy o tym, ze nie mam klapek na oczach i nie jestem zadnych klakierem, tylko jak cos widze ze jest glupie badz pomylka to o tym pisze. Nie ma ludzi idealnych i Gula tez nie jest, ale jest sens w tym co robi.

Sensu natomiast nie ma w obronie skowronka. Zweryfikowalo go zycie. Przypomnij mi, gdzie go zatrudnili po sukcesach z Wisla?
Widzę że słabo kojarzysz. Łopatologicznie:
- Skowronek każe szrotowi lagować - źle, wuefista!
- Gula każe szrotowi pykać piłeczkę - dobrze! Super trener!
- W rezultacie szrot i tak laguje, bo alternatywą są akcje a'la Sadlok i Szot, a to nie są wbrew pozorom debile, tylko słabi piłkarze (którzy przyszli za darmo i mało zarabiają, więc nikt nikogo nie oszukał) - źli piłkarze, nie wykonują taktyki dobrego Guli!

- Skowronek, mając w składzie gorszych piłkarzy niż Gula skupia się na uporządkowaniu burdelu w obronie - źle! Głupi wuefista!
- Gula mówi na wejściu że ma wyjebane na inne drużyny, interesuje go tylko swoja - dobrze? No może nie do końca, bo wszyscy nas rozczytali i od początku meczu starają się wypunktować, ale nikt nie jest idealny. Jest sens w tym co robi.

I wszystko w jednym poście. I to ja się gubię i mijam z prawdą.
OK.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując