Wyświetl pojedynczy post
MackoKurko
Member

Od: 05.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2021, 01:32
To ja napiszę coś o czym trochę wiem, bo oglądam trochę drugą ligę, więc wypowiem się o wypożyczonych z Wisły. Generalnie wszyscy prezentują się bardzo dobrze, co powinno dać efekty na przyszłość dla pierwszej drużyny i transferów

KAMIL BRODA
W Chojniczance ma niezłe statystyki, 20 meczów, 7 czystych kont i 20 straconych bramek. Jest pierwszym wyborem w liderze II ligi. Jak dla mnie, to nie trzeba szukać kolejnego bramkarza, a wręcz trzeba szybciej ogrywać Biegańskiego, bo następny dobry dobija się do I drużyny.

KACPER DUDA
W Garbarni gra na pozycji 8/10 (jest duża wymienność pozycji i trudno do końca określić), czasem też grywał na prawym skrzydle. Ostatnio grał regularnie, a wcześniej był wprowadzony do składu (12 meczów/9 w I składzie). Będą z niego ludzie. Na razie bardzo solidny zawodnik bez większych wpadek. Super współpracuje ze swoim starszym bratem - Mateuszem oraz Wiktorem Szywaczem i ma sporo dobrych podań do przodu (1 asysta). Warto też zauważyć, że Garbarnia gra dużo na jeden kontakt. Ma dużo odbiorów i bardzo odpowiedzialny w grze defensywnej.

WIKTOR SZYWACZ
W Garbarni ostatnio gra ciut wyżej niż Kacper, z reguły gra w środku 10/8. Też w miarę regularnie (18 meczów/17 w I składzie). Posiada świetny przegląd pola, dobre uderzenie i podanie. Super też sobie radzi z wbieganiem w pole karne/na skrzydła i grze ofensywnej. Czasami zbyt duża nonszalancja w zagraniach i problemy w grze pod presją. Często fauluje - zdążył już pauzować za 4 ŻK.

Szkoda, że Wisła odpuściła Mateusza Dudę. Gość jest świetny. Prawdziwy lider środka pola, którego w Wiśle brakuje.
Ciekawostka: wielokrotnie widywałem na meczach Garbarni Arkadiusza Głowackiego.

DANIEL HOYO-KOWALSKI
Mimo, że Hutnik prezentuje się słabo (brakuje 8 pkt do wyjścia ze strefy spadkowej), to gość regularnie grał w środku obrony pod wodzą dwu trenerów (17 meczów/12 w I składzie). Nie oglądam Hutnika, więc nie znam szczegółów, ale raczej prezentuje się solidnie, jak drużynę ze strefy spadkowej. Strzelił bramkę i raz grał na pozycji defensywnego pomocnika.
Odpowiedz cytując