Kurz napisał(a):

Nie wiem do jakich korekt jest zdolny Gula po lekcji, jakiej udzieliła mu ekstraklasa. Nie wiem o czym rozmawiają na co dzień. Jakie uwagi wymieniają. Jakie problemy dostrzegają i jak zamierzają je rozwiązać. Rolą dyrektora sportowego jest ocena sytuacji i decyzja czy całokształt ma ręce i nogi. To w sumie najważniejsze w tej całej sprawie. Bo być może zakulisowo wszystko idzie w dobrym kierunku, a my się tylko niepotrzebnie martwimy, a może to tylko marzenie ściętej głowy? Nie wiem.
Nie sądzę, żebyśmy w którymś momencie stracili szansę na utrzymanie, więc... na przykład pomiędzy 19 marca a 2 kwietnia będzie dobry termin na zatrudnienie nowego trenera. Gula powiedział w Jasnej stronie Białej Gwiazdy, ze po przerwie zimowej zobaczymy jego drużynę. Chcę to zobaczyć. Jeśli nic się nie zmieni, trzeba się z nim rozstać.
|
Tylko tu jest jeden bardzo duży problem. Jeśli ściągniemy kolejnych bezjajecznych pepików rzekomo pod taktykę Guli (czyli raz na 5 meczy coś im się uda ale pozostałe 4 przejebiemy, bo to jednak drewniaki, tylko z ego i ambicjami) to jego następca może już nie zdążyć tego ogarnąć. Ba, może nie mieć do tego materiału.
W to że w klubie mają pojęcie co robią od dawna już nie wierzę.