wolfy napisał(a):

|
@Kurz - wszystko fajnie, ale jeśli z jednej strony słusznie zauważasz że plan jest poroniony, a z drugiej sugerujesz że klub wie co robi i Gula powinien nadal budować (czytaj - realizować plan gry który nie ma szans się powieść)... Nie wiem, nie kształcono mnie w dialektyce i mi się to nie spina. Wygląda mi to bardziej na projekt w którym PR jest wszystkim.
|
Nie wiem do jakich korekt jest zdolny Gula po lekcji, jakiej udzieliła mu ekstraklasa. Nie wiem o czym rozmawiają na co dzień. Jakie uwagi wymieniają. Jakie problemy dostrzegają i jak zamierzają je rozwiązać. Rolą dyrektora sportowego jest ocena sytuacji i decyzja czy całokształt ma ręce i nogi. To w sumie najważniejsze w tej całej sprawie. Bo być może zakulisowo wszystko idzie w dobrym kierunku, a my się tylko niepotrzebnie martwimy, a może to tylko marzenie ściętej głowy? Nie wiem.
Nie sądzę, żebyśmy w którymś momencie stracili szansę na utrzymanie, więc... na przykład pomiędzy 19 marca a 2 kwietnia będzie dobry termin na zatrudnienie nowego trenera. Gula powiedział w Jasnej stronie Białej Gwiazdy, ze po przerwie zimowej zobaczymy jego drużynę. Chcę to zobaczyć. Jeśli nic się nie zmieni, trzeba się z nim rozstać.