Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2021, 13:37
Tak, ja nie mam problemu z tym, że okres przejściowy będzie trwał parę ładnych lat. Że każdy sukces w tym okresie to będzie anomalia i miła niespodzianka, a nie spełnione oczekiwanie. Zgadzam się, że oczekiwania roszczeniowych kibiców są zbyt rozbudzone. Gramy słabo, bo mamy słabych piłkarzy.

Ale też ci nasi piłkarze są przepłacani, a większość punktów zgubiliśmy w tym sezonie nie dlatego, że inni tacy dobrzy, tylko sami te punkty oddaliśmy własną nieudolnością. Przy sprawnym zarządzaniu powinno być trochę lepiej (np. czy naprawdę potrzebowaliśmy Kieszka, skoro gra Biegański? jego zmiennikiem nie mógł być Buchalik?; czemu FBF siedział na trybunach przez miesiąc-dwa, kiedy jego wyjazd był niepewny?; czy nie można pomóc trenerowi z morale zawodników, zatrudniając tego psychologa/wzbogacając sztab jakimś przecinakiem? itd. - znacie się lepiej, to pewnie podacie lepsze przykłady).

Do tego dochodzi sposób komunikacji z kibicami, rzecz podstawowa, jeśli to na kibicach klub ma zarabiać i wychodzić z długów.

Po tym sezonie Błaszczykowski powinien zakończyć karierę w Wiśle. Jeśli chce sobie pograć i nie w oldbojach, to przecież sporo starych wiślaków gra w okolicznych drużynach z niższych lig, śmiało. W samej Wiśle jednak nie powinien być już piłkarzem, bo pożytek jest już z niego niewielki (nie liczę na cudowne ozdrowienie i trzecią młodość), a co najmniej potencjalnie powoduje to niezdrowe relacje w trójkącie kadra-trener-właściciele.
Ostatnio edytowane przez czaro : 13.12.2021 o godz. 13:41.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując