Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2021, 11:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
U nas Chelmecki by zginął w ataku. Co chwilę posyłamy lage do przodu to on tam ma o górne piłki walczyć?

Inna sprawa że bym go spróbował przy odpowiedniej taktyce. Jak wiosna nikt go nie włączy do kadry 1 zespołu to będę miał duży żal do Guli.

Co do meczu: remis przewidywalny. Niestety. Tu nie jestem zaskoczony.

Gra... Dno. Spodziewałem się że możemy pechowo stracić punkty, ale my szczęśliwie ubraliśmy jeden.

Większoś zawodników jest w fatalnej formie, albo drużyna jako całość nie funkcjonuje. Niestety za obie rzeczy bierze odpowiedzialność trener. To niedopuszczalne by grać w ten sposób w ekstraklasie.

4 punkty w pozostałych 2 spotkaniach mnie urządza. Na więcej nie ma co oczekiwać.

PS. Kieszek za Biegańskiego to duży strzał w kolano.
Piszesz - wstawmy Chełmeckiego. OK. A który z naszych młodych piłkarzy zrobił za Guli jakikolwiek postęp? Bo ja widzę równię pochyłą, jedynie Szota może trochę się rozwinął (ale nie na tyle żeby być mocnym punktem składu). Wystawiamy młodych w totalnym chaosie, bez pomysłu i taktyki. Plewka, Gruszkowski i Starzyński wyglądają znacznie gorzej niż za Hybali.

Ja bym akurat Chełmeckiego wypożyczył do pierwszej-drugiej ligi, gdzie będzie miał szansę grać, a nie próbował na siłę ratować nim ekstraklasy, bo to ma małe szanse powodzenia. Przypominam że w składzie jest jeszcze Sobol.

Wbrew temu co o Guli pisali - nie umie raczej prowadzić młodych. A może raczej - wszystko posypało mu się w takim stopniu że o harmonijnym wprowadzaniu ich nie ma mowy, bo nie potrafią się odnaleźć w braku taktyki preferowanym przez Słowaka - nie mam pojęcia co niby mają grać. Najlepiej jakby były wersje "directors cut" z komentarzem Guli naszych meczy gdzie tłumaczy co oni odpierdalają, jaki miał pomysł i czemu totalnie nie wypalił.

Skończmy z demagogią o wprowadzaniu młodych, bo po pierwsze trzeba mieć ich w co wprowadzać, a u nas jest totalny roz......., a po drugie - trzeba umieć to robić, a Gula nie wiem czy to potrafi. Najlepiej juniorów ogrywajmy w niższych ligach dopóki projekt Wisła Guli nie zdechnie sam z siebie. Gdyby jakiś okazał się faktycznie utalentowany (czego nie wiesz), to szkoda żeby tracił czas w burdelu zrobionym przez trio i Gulę, niech uczy się w jakimś w miarę ogarniętym klubie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2021 o godz. 11:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując