Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2021, 10:31
Temat Chełmeckiego był już w lecie grany, został dołączony do treningów z 1 zespołem, Gula pytany o niego stwierdził, że na ten moment optymalnie dla niego będzie zagrać kolejną rundę w CLJ, a kwestia pół roku gdzie z automatu chłopak dojrzeje trochę fizycznie i dostanie swoją szansę.
To też nie jest tak, że gramy lagi na napastników to Chełmecki się nie sprawdzi. Ja uważam, że mając w opcji na atak dwóch drągali, którzy nie umieją wyjść i pokazać się do prostopadłego podania, to z automatu gramy, czy też próbujemy grać skrzydłami i kończyć wrzutkami. Może Gula kazał grać prostopadłe piłki no ale jak Komu Skoro żaden z nich nie umie wyjść na pozycję i dać pretekst pomocnikowi żeby mu podał. Będzie Chełmecki gotowy i będzie realną opcją, to w momencie jak wyjdzie w pierwszym składzie to 100%, że nie będziemy grać na niego lagi, tylko wreszcie będzie z przodu ktoś kto zrobi ten ruch i da opcję do gry prostopadłym podaniem. Krótka kwestia. Ja zwyczajnie liczę, że nawet zakładając, że Chełmecki dostanie szanse w nowej rundzie to i tak przyjdzie jeszcze jakiś napastnik na już o takiej właśnie charakterystyce.
Odpowiedz cytując