Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2021, 08:55
Co do przerwy zimowej: na pozycję stopera najlepszym wzmocnieniem będzie powrót Urygi, zakładam, że po zimie będzie już100% gotowy i stworzy z Frydrychem solidną parę.
Drugim wzmocnieniem to musi być transfer napastnika o innej charakterystyce niż nasze dwa kołki. Czyli szybkiego, dynamicznego, który umie zrobić ruch do podania. Z kołków zostawić jednego (bez sensu płacenie dwóm), a do tego włączyć Chełmeckiego do pierwszej drużyny.
Trzecim wzmocnieniem to pożegnanie Kuveljica i zakontraktowanie kogoś znacznie mobilniejszego na pozycję 8.
Na 10 jest Savic i Skvarka i kontrowersyjnie i wbrew panującym tu opiniom wg mnie dadzą radę jeśli tylko przyjdzie w miarę ruchawy napastnik. Obaj odżyją. 100 razy wolę np. dwóch nowych ruchawych napastników, niż odpalać kogoś z dwójki Savic, Skvarka. Mam pewność, że inaczej byśmy ich oceniali jakby tylko mieli przed sobą napastnika, który da ruch do prostopadłego podania.
Czwarte wzmocnienie to skrzydłowy za Yeboaha - zakładam, że jakaś oferta będzie i trzeba to szybko wykorzystać, bo Yaw gra na zasadzie 1 mecz świetny 4 fatalne i tak w koło. Zostalibyśmy z nowym, Hugim, Starzyńśkim i Młyńskim. Co do tego ostatniego przypominam, żę pół roku nie grał, a to dla takiego młodego chłopaka ogromna strata, co za tym idzie mam ogromną nadzieję z domieszką przeczucia, że tak właśnie będzie, że Młyński w nowej rundzie to będzie chłopak znacznie bardziej dynamiczny i po prostu w lepszej formie. Myślę, że ta runda to dla niego przetarcie po długiej przerwie, a odpali od kolejnej.
Podsumowując:
* Nowy napastnik, a najlepiej dwóch jeśli pożegnamy któregoś z drwali (pewnie za Forbesa)
*Środkowy pomocnik w miejsce Kuveljica
*Skrzydłowy za Yeboaha
Ostatnio edytowane przez pawlozm : 07.12.2021 o godz. 09:01.
Odpowiedz cytując