Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2021, 08:18
Jedna uwaga:
Żeby napastnikowi zagrać prostopadłą piłkę, to NAPASTNIK musi zrobić pierwszy ruch, musi dać sygnał, że startuje do podania, potem idzie zagranie. Nigdy odwrotnie. Odwrotnie to jedynie kończy się podaniem do nogi. A u nas jaki mamy obraz od początku tej rundy Ktokolwiek w środku mając piłkę (bez względu czy Skvarka, Savic, czy Żukow) ewidentnie holują ją, holują, holują, ale niestety żaden z naszych dwóch kołków (Forbes, Kliment) nie da sygnału, nie zrobi tego pierwszego ruchu. Bo to tacy "napastnicy". Jeden kołek silny, którego jedyny atut to gra tyłem do bramki i przetrzymanie piłki, drugi kołek nawet nie wiem czy ma jakiś atut.
Ot cała prawda. NIE MAMY NAPASTNIKA!
Daje sobie rękę uciąć, że mając na 9 typ napastnika szybkiego, który robi ruch, który umie pokazać się na pozycji czym daje pretekst pomocnikowi do podania, to inaczej wyglądałaby nasza gra, to Skvarka mógłby mieć dzisiaj zamiast 4 asysty to około 10. Jestem w 100% pewien, że tego właśnie nam brakuje: Napastnika, który zrobi ruch i ruszy do podania. My za to mamy dwóch drwali.
Więc niepopularnie tutaj ja nie zwalam winy na brak 10, bo i Skvarka i Savic mocno by odżyli, gdyby mieli na 9 za partnera kogoś choć trochę ruchawego.
Odpowiedz cytując