Wyświetl pojedynczy post
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2021, 20:02
3 lata temu Legia popłyneła ze Spartakiem Trnawa, a Górnik z Trenczynem.W następnej rundzie Trenczyn ogolił u siebie Feyenord 4-0.
5 sezonów wstecz Legia wyeliminowała wprawdzie Trenczyn, ale po bardzo wyrównanym dwumeczu, więc nie wiem skąd teoria, że liga słowacka to poziom drugiej polskiej.

Inna ciekawostka.Po zatrudnieniu Guli przez Wisłę przefiltrowałem sobie jego profil na transfrmarkt dość dokładnie.Chłop przez 5 lat pracy w Zilinie wypromował i wytransferował zawodników za 20 mln euro.Z czego większość w 3-4-5 roku pracy, więc można śmiało powiedzieć, że to zawodnicy, którzy wyszli spod jego ręki i ukształtował ich piłkarsko.Abstrahując już od Guli.Nie wiedziałem, że kluby z 2 ligi polskiej transferują na zewnątrz za takie kwoty.A tak na poważnie, chyba poza Lechem nikt w Polsce nie jest w stanie pochwalić się lepszym wynikiem niż śmieszna Zilina, ze śmiesznego 80ciotysięcznego miasta, w śmiesznej słowackiej lidze.

Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Nie no statystycznie to leżę i kwiczę... może coś na temat meritum... bo ja widzę jak nasza drużyna kopie się po czołach, nie ma w tym nawet zalążka jakiegoś światełka w tunelu, ale statystycznie, to jest ok. i nie ma o czym gadać...
To nie tunel, to odbyt.Właziliśmy do niego tak gdzieś przez dekade sami siebie oszukując jak tu miło i przytulnie.Nie wiem czy wyjdziemy z niego z tym czy innym trenerem, albo tym czy innym zarządem, ale jak nie jesteś gotów na mase frustracji to daj sobie spokój.
Odpowiedz cytując