maxx304 napisał(a):

|
Jak rozumiem, Twoim zdaniem, kompetencje obecnego prezesa Wisły nie pozwalają mu na dalsze piastowanie stanowiska. Cóż, może tak być. Jednakowoż właściciele klubu mają prawo mianować prezesa, jakiego chcą. I kibice nie bardzo mają w tej sprawie cokolwiek do powiedzenia, wyłączając oczywiście socios. Technicznie rzecz biorąc, socios może przedstawić zarządowi wniosek o odwołanie prezesa Wisły, wskazując przykłady jego niegospodarności i braku kompetencji. Zarząd może zaś wziąć go pod uwagę, lub nie. Pytanie też, czy odwołanie prezesa bezpośrednio wiąże się z obecną postawą pierwszej drużyny. Pośrednio być może, nie wiem jednak, jaki zakres obowiązków ma prezes Wisły. Co jednak zmieni odwołanie prezesa w obecnym momencie?
|
Oczyścicie, masz rację ze właściciele Klubu którzy wykładają swoje pieniądze mają pełną swobodę w podejmowaniu decyzji. Sytuację z naszym prezesem użyłem jako przykładu który, w mojej ocenie, ilustruje nie do końca profesjonalne zarządzanie Klubem. Moim zdaniem Wisła Kraków, na wczoraj, potrzebuje zmian na wielu płaszczyznach i jedną z nich jest zatrudnienie człowieka który ma plan jak Nasz Klub wyprowadzić na prostą. Wszystko inne, dobór trenera i zawodników, są pochodną tego planu.
W jednym z wywiadów przeczytałem że nasz dług topnieje co jest oczywiście pozytywnym sygnałem. Jednakże, zaznaczam że nie znam szczegółów, zastanawiam się czy to jest aby najlepsza droga aby wszystkie pieniądze jakie są w Klubie przeznaczać na spłatę długu. Zastanawiam się czy nie dało się tak ułożyć z wierzycielami aby ten dług spłacać trochę w mniejszym tempie a pieniądze przeznaczyć na wzmocnienie drużyny co wydaje mi się przyniosłoby wymierne korzyści i Klubowi i wierzycielom. Jeżeli spadniemy, a jest to coraz bardziej realne, to najprawdopodobniej Klubowi grozi bankructwo i wierzyciele nie odzyskają swoich pieniędzy. Podwyższenie jakości sportowej spowodowałoby większe dochody od Ekstraklasy, większą ilość kibiców na trybunach co ma bezpośrednie przełożenie na dochody z dnia meczowego a także możliwość wypromowania i sprzedaży zawodnika z zyskiem.