Wyświetl pojedynczy post
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2021, 22:10
RAF napisał(a):Wyświetl post
Klub Wisła Kraków płynie prosto na zderzenie z górą lodową (jakim będzie spadek) i de facto jesteśmy bez kapitana, prezesa, który ma doświadczenie w piłkarskim biznesie. Który umiałby nakreślić, przygotować jakiś plan i potem, po zgodzie właścicieli, wdrożyć go w życie. W mojej ocenie robienie prezesem brata właściciela nie ma nic wspólnego z profesjonalnym prowadzeniem klubu. Przecież ten człowiek zanim trafił do Wisły nie miał żadnego doświadczenia w prowadzeniu piłkarskiego klubu kalibru Wisły. To czego my oczekujemy? A jak przeczytałem 13 października że prezes powiedział ze wielu prezesów Ekstraklasy zazdrości nam napastników to już chyba nie mamy wątpliwości czemu jesteśmy tu gdzie jesteśmy.
Jak rozumiem, Twoim zdaniem, kompetencje obecnego prezesa Wisły nie pozwalają mu na dalsze piastowanie stanowiska. Cóż, może tak być. Jednakowoż właściciele klubu mają prawo mianować prezesa, jakiego chcą. I kibice nie bardzo mają w tej sprawie cokolwiek do powiedzenia, wyłączając oczywiście socios. Technicznie rzecz biorąc, socios może przedstawić zarządowi wniosek o odwołanie prezesa Wisły, wskazując przykłady jego niegospodarności i braku kompetencji. Zarząd może zaś wziąć go pod uwagę, lub nie. Pytanie też, czy odwołanie prezesa bezpośrednio wiąże się z obecną postawą pierwszej drużyny. Pośrednio być może, nie wiem jednak, jaki zakres obowiązków ma prezes Wisły. Co jednak zmieni odwołanie prezesa w obecnym momencie?
Odpowiedz cytując