Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2021, 01:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czyli mamy słaby skład i mamy nim grać krakowską piłkę? I to ma niby sens?
Pisałem o tym już przed przyjściem Guli, kiedy Królewski przedstawił światu ten pomysł. Oczywiście wtedy nie było wiadomo kogo sprowadzimy i co będzie sobą reprezentował. Teraz, z każdym dniem wiemy coraz więcej. należy jednak pamiętać, ze to klub jest pomysłodawcą, a Gula tylko wykonawcą.

Oczywiście, że granie krakowskiej piłki z tymi zawodnikami (pocieszam się jeszcze, ze po przerwie zimowej, któryś odpali) nie ma sensu. Problem polega na tym, że mamy tak sprofilowaną kadrę, że kiedy musimy się bronić, albo chcemy grać bardziej defensywnie, jest jeszcze gorzej. Ponieważ w defensywie jesteśmy jeszcze słabsi niż w ofensywie. Gdyby jednak w magiczny sposób udało się sprowadzić ze 4 średnich ligowych zapierdalaczo-przeszkadzaczy i zastąpić nimi obecnych artystów, drużynę może prowadzić dla mnie i Ojrzyński. Obawiam się jednak, ze bez odpowiednich piłkarzy nic z tego nie będzie. Nie sądzę również, że Gula, gdyby miał kim, nie byłby w stanie stworzyć takiego piłkarskiego konstruktu.

Podsumowując, bo nie wiem czy dobrze to wybrzmiało, uważam że w tym momencie (lub tej dyspozycji) nasza kadra nie sprawdzi się w żadnym rodzaju grania. I Gula to już też wie. I bardzo mu współczuję.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 27.11.2021 o godz. 01:16.
Odpowiedz cytując