Wyświetl pojedynczy post
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2021, 17:21
Sedno sprawy jest zupełnie gdzie indziej. Przypomnijmy sobie, za którego trenera nasi zawodnicy robili jakieś postępy, bo moim zdaniem od dłuższego czasu tego nie widać! Nie chodzi nawet o postępy w grze drużyny jako całości, ale o progres poszczególnych zawodników. Ostatnim takim trenerem moim zdaniem był wyśmiewany tutaj przez wielu, a wymieniony w ciekawym kontekście przez prezesa Smuda. To za jego czasów Sadlok zaczął grać na lewej obronie z tego co pamiętam, to po odejściu Bunozy (który nota bene też zaczął dobrze grać u Smudy), mimo błędów wszyscy się nim zachwycali, że Maciek wreszcie znalazł dla siebie pozycję! To za Smudy zaczął grać Brozio (ktoś pamięta wywiady z Brożkiem, jak opowiadał, że Smuda kazał mu się totalnie przestawić i dzięki temu miał się z stać kompletnym zawodnikiem...). Niestety czas płynie nieubłaganie, Smuda już chyba trochę zdziadziały, poza tym płacą mu chyba niezłą kasę... Jak napisał prezes, Sadlok dostał opierdziel za błąd w podaniu w poprzek boiska.

Właśnie tego mi trochę brakuje, Smuda jaki był, taki był, ale zawsze na żywo reagował na błędy poszczególnych zawodników, a finalnie korygował grę drużyny. Takiej korekty brakuje mi u Guli, drużyna nie uczy się na błędach i ciągle je powiela. Ja osobiście nie widzę też postępu w grze poszczególnych graczy i chyba za to też odpowiada nasz obecny trener...

Łudzę się tylko, że będzie być może jak w Pogoni Szczecin. Z ich obecnym trenerem przez pierwszy sezon kopali się po czołach, wielu ekspertów wyrażało opinię, że ten gość po prostu nie zna się na piłce, bo w tym wszystkim nawet nie ma wizji... Dzisiaj jak jest każdy chyba widzi i być może jesteśmy trochę w gorącej wodzie kąpani...
Odpowiedz cytując