Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2021, 08:53
Savik napisał(a):Wyświetl post
Meczu z Płockiem nie widziałem, byłem wtedy w samolocie.

Natomiast w tym meczu rozwalała mnie nonszalancja, brak odpowiedzialności za zagranie, chaos - przy umówmy się mało wymagającym przeciwniku....
Co do bramek z akcji - 100% zgody. Co do ogólnego obrazu meczu, nie określiłbym, że go kontrolowaliśmy...
Ale tak jak napisałem wcześniej, oby to był pozytywny impuls - żeby oni sami uwierzyli, że mogą grać lepiej.
Czy ja wiem czy przy mało wymagającym przeciwniku Może na papierze - na zasadzie, przeciwnik z niżej ligi. Ale ja uważam, że do 60 minuty przeciwnik był BARDZO wymagający. Wychodzili bardzo wysoko, grali agresywnie, w środku nie pozwalali się Wiślakom nawet na chwile obrócić, bo natychmiastowo przecinali podania. Walczyli twardo i postawili się na prawdę na bardzo dobrym poziomie. Stąd wynikały błędy u nas w rozegraniu i niedokładność. Choć w 100% zgodzę się, że przy wielu zagraniach Wiślaków widać było nonszalancję i wcale nie myślę tutaj tylko o dwóch "popisach" Serafina przy wyprowadzaniu piłki.
Jednak ogólnie w mojej ocenie, ambicjonalnie, motorycznie, ale i piłkarsko Tychy do 60 minuty były mocno wymagającym przeciwnikiem.
Odpowiedz cytując