Wyświetl pojedynczy post
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2021, 01:08
Sam byłem zwolennikiem zatrudnienia Guli ale z meczu na mecz zaczynam wątpić w powodzenie tego projektu.
Generalnie to mam i tak wyj... czy Gula będzie tutaj kolejne 3 lata czy jutro poleci , natomiast gdyby jutro zrobili konferencję i przedstawili na niej nowego starego trenera ... Kiko to przyklasnąłbym.

Dlaczego ?

Wyobraźmy sobie , że Kiko działa w ramach TRIO gdzie są długi ale piłkarze dostają pieniądze na czas i nikt stąd nie chce uciec za wszelką cenę.
Wyobraźmy sobie , że do Wisły za czasów TRIO trafia Carlitos, Imaz, Pol. Velez i żadnego z nich nie musimy za drobne sprzedawać bo zaraz miasto wypowie nam umowę najmu stadionu.
Przypomnijmy sobie , że Kiko takiego Kostala blokował przed podpisaniem , i fakt , że Kostal przy naszych ostatnich nabytkach był kapitalnym grajkiem bo zagrał 3 dobre mecze ...- z Legią, Lechem i Lechią więć tym większa szansa , że takie ananasy jak Kliment czy Skvarka wystawiłby za drzwi gdyby przyprowadzono ich na trening.

Do czego zmierzam ?

Zamiast szukać cudów i gonić za nierealnym w naszych warunkach marzeniem o "krakoskiej" piłce poraz wreszcie postawić na sprawdzone rozwiązanie.
Kiko jest gwarantem , że sezon będzie nudny i będziemy kręcić się w okolicy 6 miejsca w tabeli ale po ostatnich 3 latach byłby to ogromny skok jakości.
Kiko mecze z Lechem, Śląskiem pewnie też przegrałby ale na pewno nie przyjąłby jak frajer 5 bramek.
Kiko daje szansę , że może trafi tutaj jakiś w miarę ogarnięty grajek z Hiszpanii a tak to mamy na horyzoncie kolejny wagon szrotu z Czechosłowacji.

Po 3 latach sprzątania i wychodzenia na prostą do czego taki Kiko walnie przyczyniłby się można by zacząć znowu majaczyć o ofensywnej ładnej grze i wtedy można wracać do Guli czy innego Stolarczyka , Wtedy jest cień szansy , że to przyniesie efekty , dzisiaj jest tylko złudzenie.

W miejsce Kiko można wstawić nazwisko innego trenera , który przede wszystkim zabezpieczy tyły zanim nakaże stoperom grać tiki takę i ustawiać Frydrycha na DP , nawet Brzęczka - Tylko wtedy odpada szansa na sprowadzenie solidnych grajków z Hiszpanii za małe pieniądze.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 02.11.2021 o godz. 01:12.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując