Wyświetl pojedynczy post
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2021, 20:21
I nie rozumiem jeszcze zarzutów że styl gry jaki proponuje Gula jest zły, niedopasowany czy nie odpowiadający profilowi zawodników jakich mamy. A jakiż to styl proponuje Gula? Utrzymywanie się przy piłce, umiejetność klepania, rozgrywania i wychodzenia na pozycję. Ale to nie jest styl Guli to jest esencja i podstawy dyscypliny sportu jakim jest piłka nożna. To nie jest kwestia wyboru to jest elementarz tej gry. Inny sposób gry polegający na zagęszczeniu środka pola, cofnięciu się i kontrach jest dobry na początku meczu przy stanie 0:0. Jak stracisz bramkę musisz umieć zaatakować, musisz umieć rozklepać przeciwnika który to zwykle po strzeleniu bramki się cofa i czeka na kontry. Jeżeli tego zespół nie umie to de facto skazuje się na przegrywanie meczów.

A odnośnie „sposobu” gry Guli i kadry jaką mamy. Każdy profesjonalny piłkarz musi umieć zabrać z klepki i wyjść na pozycję. Mówimy tu o polskiej Ekstraklasie gdzie tempo gry i intensywność są mniejsze i wykonanie podstawowych elementów gry w piłkę nie powinno ludziom, którym jedynym zajęciem jest gra w piłkę, sprawiać problemów.

W mojej ocenie wszystko leży w głowach, mentalności i podejściu do zawodu. W tym czy to co robisz sprawia ci przyjemność, czy lubisz swój zawód.

Wczoraj przechodziłem obok publicznego boiska na Brooklynie. Widziałem grę która była 100 razy lepsza niż dzisiejszy mecz zawodowców w koszulkach z Białą Gwiazdą na piersi. Ci ludzie nie mają trenera ani nie zarabiają dzięsiątków tysięcy złotych miesięcznie. Ale piłka chodziła jak po sznurku, było wychodzenie na pozycje i mega zaangażowanie.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując