tomytom napisał(a):

Nie jestem blisko klubu, więc tylko zgaduję: od początku jego pracy słyszymy, że jest to projekt na 2-3 lata. Może ktoś doszedł do wniosku, że lepiej jest płacić trenerowi już teraz (gdy nie mamy jeszcze odpowiednich zawodników do jego koncepcji gry) tylko po to, żeby się oswoił z naszymi realiami (sędziowanie, podejście zawodników do swoich obowiązków, poziom przeciwników, realia wyjazdów, wymagający kibice itd itp) ?
A może ma przez ten rok czy dwa wybrać naszej obecnej mizerii jednostki, które do czegokolwiek mu się przydadzą?
|
Ja nie kwestionuje pomysłu klubu. Po prostu zastanawiam się nad tym czy finansowo wyrobimy na jakościowych piłkarzy do tej koncepcji.
Załóżmy optymistycznie że z obecnego składu (odliczając potencjalne wytransferowanie niektórych piłkarzy) Gula stwierdzi że mamy 5 gości gotowych do tego, aby prezentować odpowiedni poziom. Co znaczy, że potrzebujemy 6 zawodników na wysokim poziomie. I tutaj rozchodzi się o finanse. Tacy zawodnicy bardzo rzadko są do wyciągnięcia za darmo.
pawlozm napisał(a):

|
Koniecznie potrzeba sprowadzić szybkiego, dynamicznego napastnika w zimie.
|
No to myślę, że minimum 800 tys. euro.