Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2021, 12:32
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem blisko klubu, więc tylko zgaduję: od początku jego pracy słyszymy, że jest to projekt na 2-3 lata. Może ktoś doszedł do wniosku, że lepiej jest płacić trenerowi już teraz (gdy nie mamy jeszcze odpowiednich zawodników do jego koncepcji gry) tylko po to, żeby się oswoił z naszymi realiami (sędziowanie, podejście zawodników do swoich obowiązków, poziom przeciwników, realia wyjazdów, wymagający kibice itd itp)?
A może ma przez ten rok czy dwa wybrać naszej obecnej mizerii jednostki, które do czegokolwiek mu się przydadzą?
Ja nie kwestionuje pomysłu klubu. Po prostu zastanawiam się nad tym czy finansowo wyrobimy na jakościowych piłkarzy do tej koncepcji.
Załóżmy optymistycznie że z obecnego składu (odliczając potencjalne wytransferowanie niektórych piłkarzy) Gula stwierdzi że mamy 5 gości gotowych do tego, aby prezentować odpowiedni poziom. Co znaczy, że potrzebujemy 6 zawodników na wysokim poziomie. I tutaj rozchodzi się o finanse. Tacy zawodnicy bardzo rzadko są do wyciągnięcia za darmo.

pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Koniecznie potrzeba sprowadzić szybkiego, dynamicznego napastnika w zimie.
No to myślę, że minimum 800 tys. euro.
Odpowiedz cytując