Karherop napisał(a):

Rozwiń myśl co to za bunt i co to było za zachowane? Kto w tym uczestniczy?
Inaczej uznam to za gadanie dla samego gadania.
|
Kuba jako zawodnik, który w swojej karierze grał i widział futbol na najwyższym światowym poziomie bardzo mi pomaga przekonać zawodników do ciężkiej pracy przy wdrażaniu stylu i taktyki jakie docelowo ma grać Wisła.Takie mniej więcej słowa padły w wrześniowym wywiadzie i szczerze powiedziawszy ja miałem takie trochę 'że co ku*wa?' jak to usłyszałem.Było tam więcej dziwnych stwierdzeń.Sporo o konieczności budowania zespołu z zawodników, którym gra w piłkę sprawia przyjemność, a nie przykrość.O potrzebie profilowania transferowanych zawodników w pierwszej kolejności pod kątem mentalnym, a nie sportowym.Tak tego słuchałem i się zastanawiałem czy to tak ogólnie czy w kontekście obecnej kadry Wisły.Po tym wywiadzie wszystko zaczęło się sypać.Nie lubię takich spekulacji, więc niech każdy zinterpretuje sobie sam i tak jak mu wygodniej zależnie od narracji, ale uciąć ręki za to, że tam wszystko jest ok to ja sobie nie dam.Wierze, że Kuba będąc wewnątrz szatni ma lepszą ocenę sytuacji czy problemem jest trener czy zawodnicy.
https://weszlo.com/2021/06/07/kim-je...-wisly-krakow/
Polecam jeszcze raz przeczytać sobie charakterystykę Guli.Jest tam dużo o jego wymaganiach odnośnie zawodników.I nie mam na myśli kwestii czysto sportowych.Czym innym jest jak ktoś jest ch*jowy, a czym innym jak ze swoją ch*jowością jest pogodzony, a skoro Kuba musiał, niektórych motywować osobistymi rozmowami to chyba coś jest nie tak.