Wyświetl pojedynczy post
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2021, 00:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A ja chcę wyjebania Guli. Nie wiem co jest z nim nie tak, ale to nie jest poważny trener. W dupie mam jego filozofię futbolu, absolutne podstawy leżą. Gdyby nie był słowackim magiem tylko polskim trenerem już byś domagał się jego zwolnienia.
Oto twoje cytaty sprzed kilku miesięcy

Dla mnie sukcesem będzie utrzymanie się i pokazanie, że duet trener-dyrektor sportowy działa.
To czy MP będzie za rok, czy za 5 lat to nie ma większego znaczenia

Mam podobnie. Zdarzyć może się wszystko, tak jak z Wartą (tak, nawet mistrzostwo, taka liga że wystarczy napastnik w formie i brak kontuzji), ale realnie sukcesem będzie jeśli na kilka kolejek przed końcem nie będziemy nerwowo rozpatrywać minitabel dających nam utrzymanie.

Przebudowujemy skład (znowu), chcemy (musimy) stawiać na młodych, to będzie kosztować punkty.
Hybali, Skowronka i Stolarczyka. Trzech różnych trenerów, trzy różne katastrofy, przy czym Stolarczyk to już dosłownie nie miał kim grać pod koniec swojego pobytu w Wiśle.
Na papierze zmieniliśmy trenera na lepszego ale chciałbym żebyśmy pamiętali że to nie trener wybiegnie na boisko.
Znaczy to też że sporo problemów jakie miał Hybala będzie miał też Gula. A właściwie jeden problem podnoszony przez jego krytyków:
- nie wykorzystuje "potencjału" zawodników. Była histeria że Silva i Chuka nie "pomagają", Silvy nie już nie ma, zobaczymy co z naszą kadrą zrobi nowy trener. Od dawna uważam że 90% winy za wyniki ponoszą piłkarze. Albo będzie zmiana jakościowa pod kątem taktyki nowego trenera, albo wyjdzie jak zawsze.

pan_premier - myślę że my nie zatrudnialiśmy i nie zatrudniamy piłkarzy pod żadną taktykę.

Dluzszy tekst na weszlo o Guli
https://weszlo.com/2021/06/07/kim-je...-wisly-krakow/

Z tekstu wynika, że sprowadziliśmy drugiego Hybalę, tyle że bez ciężkiego charakteru:
- wymaga wysokiej intensywności
- potrzebuje piłkarzy o określonym profilu żeby odnieść sukces
- wymaga profesjonalizmu i 100% zaangażowania w trening (ciekawe jak zareaguje jak któraś z legend wypali że jest zmęczona )
- jego taktyka to wysoki pressing, szybka gra piłką i mnóstwo podań na połowie rywala
- przez co jego drużyny często narażają się na kontry i mają problem z autobusem w bramce.

Innymi słowy wszystko to za co krytykowano tu Hybalę (co śmieszy jeżeli spojrzeć na zachwyty jego krytyków), tylko charakter ma normalny.

Brzmi pozytywnie o ile faktycznie dostanie czas i narzędzia, czyli to czego jednocześnie nie dostał żaden trener Wisły od bardzo dawna.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 24.10.2021 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując