Wyświetl pojedynczy post
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2021, 12:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że wszystko, czyli spłacanie długów, promowanie i sprzedaż młodzieży, progress w grze, jest uzależniony w dużej mierze od wyniku. Gdy go nie ma to nawet najlepszy plan się nie spina. Patrz choćby co się działo gdy mieliśmy za Stolarczyka 11 porażek. Nerwowe ruchy, niepewność zawodników, nikt się nie pali do przedłużania kontraktu/transferu, frekwencja dołuje, transfery ponad stan.
Nawet nie chce sobie wyobrażać co by było gdybyśmy znowu zimowali w okolicach 13-14 miejsca.

Jeśli tej sezon skończymy na 7 miejscu to obiektywnie będzie to świetny wynik. Oznaczałby że przegramy tylko z Legią, Lechem, Rakowem, Pogonią, Lechia i powiedzmy Śląskiem. Zostawimy w polu wiele innych zespołów które od 2 lat są regularnie przed nami.

Natomiast nie wiem czy to realne. Biorąc pod uwagę naszą kadrę (szczególnie linie pomocy i napadu) to wątpliwe.

Tutaj trzeba dać czas pracować Guli ale jednocześnie wzmacniać kadrę. Powiem szczerze że nie wiem czy możemy sobie pozwolić na kolejny rok w okolicach 13 miejsca w ekstraklasie. To byłaby katastrofa na każdym polu. Może dlatego osobiście wolałbym aby jednak poza fajna gra (choć to dyskusyjne) poszły też wyniki.
Z meritum się zgadzam, natomiast chyba jestem lekko bardziej optymistyczny niż Ty i dużo innych tu piszących. To dlatego, że ja na tym etapie rozgrywek przewidywałem jakieś plus minus 13/14 punktów, czyli w sumie tyle ile mamy. Zakładałem porażki z Lechem, Legią, Rakowem, Lechią, Pogonią, remis z Piastem/Górnikiem i wygrane ze Stalą, Niecieczą, Łęczną i Górnikiem/Piastem +/- jeden punkt za remis w tej grupie, z którą mieliśmy przegrać wszystkie mecze. Z czołówki ligi ostatnich lat została nam Jaga i ewentualnie Śląsk. Terminarz mieliśmy trudny.

Teraz do końca rundy mamy Śląsk, Płock, Cracovię, Jagę, Radomiak i Wartę. Ja zgaduję (słowo klucz), że będziemy mieli ze trzy wygrane (Warta, Radomiak, Płock), dwa remisy (Śląsk lub Jaga, Cracovia) i jedną przegraną (Śląśk lub Jaga). To daje nam +/- 24 punkty w połowie sezonu –.czyli na dobrą sprawę (bazując na poprzednich latach i uwzględniając poszerzenie ligi) mniej więcej pozycję 7 w tabeli – a potencjalnie może i lepiej jak się zacznie drużyna zgrywać i dokonamy jakichś transferów.
Powód: edyta
Ostatnio edytowane przez dziki : 19.10.2021 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując