Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2021, 17:35
Fajnie to wygląda w statystykach ale gole Wachowiaka to było po prostu wykańczanie akcji z bardzo bliska, dostawianie nogi na tle teoretycznej obrony 4 ligowca. Trochę mógł się wykazać przy drugiej strzelonej bramce kiedy zrobił zwód i wykończył po długim rogu. Natomiast nie powiedziałbym, że to co zaprezentował to było coś szczególnego. Ok rozumiem chłopakowi dać szansę na skrzydle lewym w meczu ligowym a może wypali ale nie nastawiałbym się, że będzie wzmocnieniem składu w meczu Ekstraklasowym. To co martwi to jak zaprezentowali się nasi napastnicy w pierwszej połowie kiedy mieli parę 300 % sytuacji i z żadnej nie potrafili strzelić gola. W Ekstraklasie ostatnio mamy w meczu może 1 albo 0 takich sytuacji jakie mieli w pierwszej połowie meczu z Glinikiem. I ten brak skuteczności i jakaś niemoc, blokada martwi na perspektywę kolejnych meczów. Po tym pierwszym golu, który Wachowiak dobił z 2 metrów obrona Glinika się posypała i dalsze gole były już kwestią czasu. Ale jest nad czym pracować bo ten mecz tylko potwierdził wiele naszych słabości. Na usprawiedliwienie tylko mogę napisać, że murawa nie pomagała by grać piłką ale to realia naszej piłki w niższych ligach gdzie murawa nie jest stołem bilardowym jak w Ekstraklasie. Jedynie co mnie pozytywnie zaskoczyło to dyspozycja Frydrycha na def. pomocniku i tyle. Może to być dobre rozwiązanie na najbliższe mecze skoro Aschraf ma kontuzję a powoli do składu będzie wracał Alan Uryga. Do tego jest jeszcze Sadlok i Mehremić i szkoda by było by tylu naszych obrońców gniło na ławce rezerwowych.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując