FraMat napisał(a):

Pozwalam sobie się nie zgodzić.
Pogoń stosowała przez cały mecz bardzo agresywny i niegłupi pressing.- Każdy z naszych piłkarzy znajdujący się przy piłce na połowie Pogoni był od razu podwajany, lub potrajany i albo tracił piłkę przy dryblingu lub próbie podania, albo wycofywał ja do obrońców.
- Każda piłka kierowana przez naszych obrońców, bramkarza lub drugą linię w kierunku bramki rywala, do środka pola, lub choćby na skrzydło była natychmiast atakowana przez piłkarzy Pogoni, a my przegrywaliśmy większość pojedynków o nią.
W dodatku, jak praktycznie w każdym meczu od początku tego sezonu mamy przysłowiowy lej po bombie w środku pola - ani nie zatrzymujemy tam akcji rywala, ani sami niczego przez środek nie rozgrywamy.
No, ale chciałem tylko wskazać, co wbrew twojej opinii, pokazała Pogoń.
Agresję, wybieganie, energię, podwajanie, dominację w walce o piłkę.
Tylko tyle i aż tyle.
|
No to jest kwestia skali i oczekiwań co do drużyny czy było to tylko czy aż tyle.
Tytułem uzupełnienia Pogoń nie pokazała nic szczególnego co z góry przekreślało nasze szanse w tym meczu, a niektórzy tak twierdzą.
Moim zdaniem takie rzeczy jak agresja, wybieganie czy energia to podstawa, a u nas od pewnego momentu problemy, o których wspominasz nie są naprawiane tylko się pogłębiają.