MateuszABG napisał(a):

|
Powiem tak: Taka szmata jak na 0:1 wpadła to nawet na meczach KS Bronowickiego w B-klasie nie wpada...
|
hehe myślę, że tam to jednak wpada i to nie taka

Kieszek mam wrażenie, że poszedł w swój lewy róg trochę "strzelając w ciemno" (trochę jak przy rzucie karnym), że piłka zostanie uderzona po długim rogu bo został wystawiony na łatwy i odsłonięty ostrzał przez biernie reagujących obrońców. Jedną nogę zostawił przy krótkim rogu na alibi i nie pykło mu. Strzał był soczysty i mocny. Ale oczywiście jego błąd bo powinien wyczekać do końca i kryć krótki róg ale obrońcy mu w tej sytuacji absolutnie nie pomogli. Dla mnie jest oczywiste, że czy to będzie Paweł czy Mikołaj to babole każdemu z nich będą się przytrafiać jednemu bo nie jest Buffonem a w dodatku już dużo bliżej mu do końca kariery a drugiemu bo mimo, że utalentowany to swoje frycowe też będzie musiał zapłacić żeby tego doświadczenia nabrać (co zaprocentowało po pewnym czasie choćby u Mateusza Lisa). Na razie IMO wybór Pawła na nr 1 się mimo wszystko broni - też w tych meczach co grał parę dobrych razy nas po prostu ratował w ważnych sytuacjach naprawdę interwencjami wysokiej klasy. Do tego trzeba przyznać że dodaje na tej newralgicznej pozycji swoje ogromne doświadczenie i to jest plus. Myślę, że Mikołaja czas przyjdzie i to myślę, że jeszcze w tym sezonie dostanie swoje szanse także poza PP. Lepiej może, że to Paweł a nie Mikołaj został "rozstrzelany" w piątek przez Lecha - myślę, że z racji doświadczenia i wieku łatwiej mu będzie się pozbierać po takiej kanonadzie więc jak już doszukiwać się na siłę jakiś plusów z piątkowego meczu to jest jeden