|
Obstawiam wynik 1:2. Wisełka wygra po bardzo ciekawym meczu.
Co do składu: mam nadzieję, że nie wyjdzie już więcej Kliment na skrzydle. Razem z Forbesem ok, ale nie na skrzydle. Jako 2 napastników w 4-4-2 lub 3-5-2 Ok. Niemniej nie spodziewam się zmiany ustawienia na jakieś z w/w więc będzie musiał trener postawić na jednego z nich. Trudny wybór, bo Forbes się broni, walczy, zastawia, strzela, z drugiej strony Kliment chyba mimo wszystko piłkarsko lepszy, a też już 2 trafienia zaliczył, w których pokazał instynkt snajperski. Są trzy mecze w przeciągu tygodnia więc nie widzę problemu, że dzisiaj wyjdzie jeden na 70 minut drugi na 20, w środę w pucharze odwrotnie itd. Patrząc z perspektywy tych 7 meczów, fajnie, że Forbes został, bo Kliment ma realną rywalizację, Sobol na ten moment tylko ogony będzie dostawał.
Druga kwestia Żukow czy Plewka. Dało się odczuć z wypowiedzi trenera na konferencji, że Mahdiou i Skvarka to pewniacy do środka ( i słusznie) zatem między Plewką, a Żukowem będzie wybór tego trzeciego. Osobiście jest mi to obojętne, zagra Patryk - będę zadowolony, zagra Żuki - również. Fajnie, że jest rywalizacja.
Trzecia kwestia, lewe skrzydło. Hugi dał bardzo dobrą zmianę, zasłużył na występ od pierwszej minuty. Z drugiej stron jest młyński, który trenował na 100% w tym tygodniu, a to on za Guli jest pierwszym wyborem najczęściej. Podobnie jak z Plewą i Żukim, tak i tutaj nie mam osobistych preferencji - niech gra lepszy w danym momencie. Jest 90 minut więc fajnie jak z ławki też wchodzi jakość.
Kieszek - Gruszkowski, Szota, Frydrych, Hanousek - Mahdiou,Plewka/(Żukow) - Yeboah, Skvarka, Młyński/(Hugi) - Forbes/ (Kliment)
|