Wyświetl pojedynczy post
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2021, 00:42
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
TERAZ TAK PRZEGLADALEM YOUTUBA , wiecie co teraz u Meliksona tak szczerze po odejsciu do jakiegos byleczego do ciapatej tzw francji przestalem sie interesowac , wogole koles jeszce gra ?/ u nas byl mega gwiazda , nawet pamietam ze ocieral sie o nasz reprezentacje ( chyba Smuda) , tak z ciekawosci - wie ktos co tam u niego i gdzie wogole ? sory nie jestem takim mega poszukiwaczem googli i tp
Rok temu zakończył karierę - nawet sporo informacji przewinęło się przez polskie portale na ten temat.
Po średnio udanej przygodzie we Francji wrócił do Beer Shevy i tam zakończył karierę , teraz pracuje w klubie :

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/by...j-roli/y0l035x

a z tą kadrą to nie wiem czy był w ogóle temat ? tzn, Smuda pewnie chciał ale Melikson miał chyba za słaba psychę żeby przystać na granie dla Polski - podobno jak przeniknęła taka informacja do mediów w Izraelu była straszna burza , że ich piłkarz może zagrać dla antysemitów Polaków. Potem Melikson twierdził już tylko , że inna reprezentacja niż Izrael nie wchodzi w rachubę... o dziwo zaraz przy okazji tej afery powołano Meliksona do kadry Izraela - pewnie żeby przypadkiem nie rozmyślił się i żeby go "zaklepać"

Tak swoją drogą to Melikson chyba jest najcieplej i najczęściej wspominanym obcokrajowcem w historii Wisły pewnie dlatego , że na standardy ekstraklasy był magikiem. Mam wrażenie , że dużo częściej z nostalgią patrzy się na Meliksona niż np. Uche czy Cantoro mimo , że to ci ostatni byli częścią tej najlepszej Cupiałowej Wisły.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 29.08.2021 o godz. 00:49.
Odpowiedz cytując