Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2021, 22:39
Mam nadzieję, że Plewka od następnego meczu będzie już do dyspozycji. Fajnie byłoby go zobaczyć od początku choćby na 45 min czy 60 minut by dobrze wejść w mecz i ogarniać, czyścić pole przed naszymi stoperami. Z Napoli chyba już zaliczył jakiś epizod. Tak jak na forum zauważono El Mahdioui ma tą podobną właściwość jak kiedyś Kew Jaliens - też z doświadczeniem w Eredivisie, fajnie rozgrywającym, rozdzielającym piłkę ale nie przystającym fizycznie i poziomem agresji do wymogów Ekstraklasy. Miejmy nadzieję, że z każdym tygodniem Gula będzie wstanie wyciągnąć z niego więcej w tym elemencie. Jako def. pomocnik możnaby też spróbować Szota albo Serafina Szotę. Brakuje mi też czasem walki i fizyczności, zaangażowania w obronie u naszych skrzydłowych. Możnaby też spróbować tam czasem ustawić Forbesa kiedy akurat słusznie pozycję napastnika okupuje Kliment. Forbes już u Hyballi pokazał wiele razy że na skrzydle kiedy nie idzie zespołowi i trzeba powalczyć z 2 czy trzema przeciwnikami to on potrafi się przedrzeć i wykreować przewagę na skrzydle, dośrodkować. Potrafi się rozpędzić i jest trochę taki taran. To jest taki element w którym nierzadko czy Yeboah czy Starzyński, Hugi czy Młyński zostają zdominowani. A niestety 2 czy 3 ostatnie mecze pokazują że nasz zespół ofensywnie potrafi zniknąć w trakcie meczu na całą połowę i dochodzi do sytuacji, że nie potrafi kompletnie nic wykreować. Wtedy myślę prostsze środki jak Forbes na skrzydle mogą zadziałać. Generalnie pozostaje mieć nadzieję, że z czasem i wspólną pracą trenera Guli z zespołem więcej elementów będzie się zazębiać, że ta "krakowska piłka" będzie trochę bardziej widoczna i skuteczna. Natomiast to nad czym trzeba popracować to poziom nonszalancji, zbyt mała determinacja zawodników, mała świadomość odnośnie błędów w ustawianiu. Pozostaje mieć nadzieję, że dwie ostatnie porażki zostaną w podświadomości jako nauczka, że jakiekolwiek momenty w odpuszczaniu krycia, odpuszczaniu pozycji, przeciwnika w moment potrafią zniweczyć trud zespołu pozbawiając szansy na punkty. Niestety po tym co Wisła pokazała w ostatnich dwóch spotkaniach, a może trzech spotkaniach przy tym poziomie zaangażowania w obronie, świadomości, pomysłu na ofensywę można mieć obawy co do pozostania tego zespołu w Ekstraklasie na koniec sezonu. Mam nadzieję, że zawodnicy zaczynają powoli zdawać sobie z tego sprawę. Lepiej za wczasu dmuchać na zimne.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 14.08.2021 o godz. 22:42.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując