Wyświetl pojedynczy post
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2021, 11:47
Niestety Gula popełnił błąd, grając tak samo w przewadze. Główne zagrożenie Raków stwarzał w środku pola, więc tam należało przeprowadzić zmiany i wpuścić typową 6 - skoro Plewka jest po kontuzji, można było tam spróbować Szota, który grał na tej pozycji dość długo. Ustawienie z dwiema 8 w postaci Ashrafa i Kuveljicia się nie sprawdzało, zwłaszcza tej ostatni był zawsze spóźniony.

Brakowało też elementu zaskoczenia w grze ofensywnej - ciągła próba rozgrywania od tyłu przyniosła bramkę Yawa, ale było też kilka głupich strat, z których jedna zakończyła się bramką Cebuli. Raków, widząc tę formę rozegrania, postawił na mocny pressing w środku pola, odpuszczając przy tym skrzydła i zostawiając naszych napastników w sytuacji jeden na jednego. Sytuacja Klimenta po podaniu Młyńskiego to była jedna z niewielu prób gry no wolne pole, która powinna być próbowana częściej, zwłaszcza że na przeciwko szybkich Młyńskiego czy Yeboaha zostawali stoperzy.

Podsumowując, zawodnicy mają sporo za uszami, ale mam wrażenie, że Gula im nie pomógł, uparcie trzymając się jednej filozofii, która od pewnego momentu zupełnie się nie sprawdzała i pozwoliła przeciwnikom właściwie bezkarnie grać swoje, mimo osłabienia.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując