Elendil napisał(a):

|
nie bardzo rozumiem, jaki był sens pozbywać się Lisa (czy to w ogóle oficjalne?), aby brać teraz kogoś, kto już mógłby grać w Oldboyach. Jeżeli Biegański i Broda nie nadają się jeszcze ja 1 skład, to czy koniecznie trzeba było wypychać Lisa za burtę? Jakoś nie widziałem, żeby on sam się pchał do transferu, jak kiedyś choćby Carlitos.
|
Jakich oldboyach? Bramkarz 37 lat? Boruc ma 41 lat a jest najpewniejszym bramkarzem Legii ostatnich sezonów, a w wieku Kieszka był pierwszym bramkarzem w Premier League. Akurat u bramkarza wiek gra na plus, o ile nie utraci refleksu i szybkości. W dzisiejszych czasach nawet w polu mamy piłkarzy w wieku 36-37 lat na światowym poziomie. Myślę że dla naszych młodziaków w bramce to bardzo dobre rozwiązanie i beda się mieli od kogo uczyć. A co do Lisa, było widać w wywiadach że chciałby odejść, więc to było jedyne zadowalające obie strony rozwiązanie. Za pół roku odszedłby za darmo. Lis to nie był jakiś bóg w bramce, tak naprawdę dopiero w ostatnim sezonie był w miarę pewnym punktem, wcześniej na poziomie Buchalika.