Wyświetl pojedynczy post
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2021, 11:39
Elendil napisał(a):Wyświetl post
nie bardzo rozumiem, jaki był sens pozbywać się Lisa (czy to w ogóle oficjalne?), aby brać teraz kogoś, kto już mógłby grać w Oldboyach. Jeżeli Biegański i Broda nie nadają się jeszcze ja 1 skład, to czy koniecznie trzeba było wypychać Lisa za burtę? Jakoś nie widziałem, żeby on sam się pchał do transferu, jak kiedyś choćby Carlitos.
Jakich oldboyach? Bramkarz 37 lat? Boruc ma 41 lat a jest najpewniejszym bramkarzem Legii ostatnich sezonów, a w wieku Kieszka był pierwszym bramkarzem w Premier League. Akurat u bramkarza wiek gra na plus, o ile nie utraci refleksu i szybkości. W dzisiejszych czasach nawet w polu mamy piłkarzy w wieku 36-37 lat na światowym poziomie. Myślę że dla naszych młodziaków w bramce to bardzo dobre rozwiązanie i beda się mieli od kogo uczyć. A co do Lisa, było widać w wywiadach że chciałby odejść, więc to było jedyne zadowalające obie strony rozwiązanie. Za pół roku odszedłby za darmo. Lis to nie był jakiś bóg w bramce, tak naprawdę dopiero w ostatnim sezonie był w miarę pewnym punktem, wcześniej na poziomie Buchalika.
Ostatnio edytowane przez radekogi : 06.08.2021 o godz. 11:44.
Odpowiedz cytując