Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2021, 17:16
wyar napisał(a):Wyświetl post
Zgadza sie Kurz. Jedyne, czego sie czepiam,to Twoj brak watpliwosci. Zobaczymy,czy lepiej z nami zagra polowa Ekstraklasy,bo - wiem,banal - ale mecz meczowi nierowny. Oprocz tradycyjnie Legii nie widze jakichs niesamowitych skladow wiekszosci druzyn w Eklapie. Dzisiaj wlasnie Pogon grajac przez przewazajaca czesc meczu w 11-tu na 10-ciu zremisowala z Warta. My w tamtym roku jechalismy do Szczecina jak na pozarcie,a przypomnij sobie,jak Pogon ledwo uratowala z nami remis,a w tamtym sezonie z pucharowiczem jeszcze wygralismy. itd.,itp. Bez paniki - w dalszym ciagu brak nam Alana czy Patryka,a ustawienie pomocy Zukow-Ashraf nie jest dobrym ustawieniem. Ale to temat na inny poemat.

Jeszcze jedno.Oczywistym jest to,ze nie mamy swietnych pilkarzy,a takze,co najwazniejsze,KASY ZA KTORA MOZNA ICH KUPIC.nie mamy takze najbardziej utalentowanych mlodych w tym kraju. Ale to nie zwalnia z logiki, w mysl ktorej prowadzisz druzyne lub ten zespol oceniasz.

Jesli po jednym meczu ktos postuluje rezygnacje z 17-latka, to trudno to inaczej niz szyderczo komentowac. Tym bardziej,ze wychodzi spod klawiatury dojrzalego czlowieka,a nie - nomen omen - 17-latka.
Akurat stwierdzenie o tym, że podobnie zagra z nami połowa ekstraklasy, wynika z doświadczeń z poprzednich lat (i często największe problemy sprawiały nam drużyny nie z topu, jak teraz Termalika). Nie chodzi mi o dokładną kopię wczorajszego meczu. Wystarczy przecież stawianie autobusów i czekanie na nasze błędy, które zawsze popełniamy. Ale wszystko w mojej wypowiedzi było warunkowe. Nie wiem, gdzie jest sufit tej drużyny i o ile lepiej możemy grać za jakiś czas.

Jeśli chodzi na przykład o Starzyńskiego... Z jednej strony liczymy na to, że się rozwinie. Z drugiej może się zdarzyć, że przegra rywalizację. Normalna sprawa.

Nie boję się o Wisłę w tym sezonie. Miejsce 8-10 nie powinno być problemem, a czy coś więcej, okaże się już wkrótce, bo do 10 kolejki zagramy ze wszystkimi najlepszymi drużynami i będziemy o wiele mądrzejsi.
Odpowiedz cytując